Massey Ferguson 6400 - 12 modell 100 és 240 LE közötti teljesítménnyel

Agro Napló
A Massey Ferguson hagyományokra épülõ stratégia elemei – az élenjáró fejlesztések és innovatív, jövõbemutató megoldások – hûen tükrözõdnek az MF 6400 sorozaton. A gépcsalád tervezési alapelve, hogy minden gazdának, aki 100 és 240 LE közötti teljesítmény kategóriában tervez beruházást az optimális erejû, fogyasztású, kényelmû és felszereltségû traktort tudjuk biztosítani.




AGCO SISU dízel motorok - 4 vagy 6 hengerrel



A 6400-as sorozat két belépő modellje (MF 6445, MF 6455) 4 hengeres Perkins motorral, míg a többi „családtag” AGCO SISU motorral van szerelve. A SISU választékon belül is az igényekhez igazodva választható két darab 4 hengeres erőforrás (MF 6460, MF 6470) a többi hathengeres modelleken kívül.



A csekély étvágyú erőforrások a teljesítmény terén nem tûrnek kompromisszumot. Az alacsony, 1500 ford/percen leadott 928 Nm (MF 6499) nyomaték ideális nehéz szántóföldi munkák elvégzésére és alacsony fogyasztást eredményez.





Dyna-6 hajtómû - 24/24 akár 24 órán át



A 4 főcsoportot és azokon belül egyenként 6 fokozatot biztosító Dyna-6 hajtómû megbízhatósága elsőrendû és felhasználási körülményei rendkívül szélesek. A Power Control kar minden MF 6400-ban alapfelszereltség, amellyel a fokozatokat is lehet váltani a főcsoportokon belül. Így a jobb kéz szabadon marad összetett vezérlésû munkagép használatához.





AutoDrive funkció – tartomány- és fokozatváltások motorfordulat-vezérléssel



Az AutoDrive funkció egy forgókapcsoló segítségével lehetőséget kínál, hogy szántóföldi vagy közúti szállítás közben máshogy használjuk a hajtómûvet. Ez jelentős üzemanyag-megtakarítást eredményez mindkét üzemmódban, továbbá egyszerûsíti a vezérlést, irányítást és a teljes munkavégzést.



Az AutoDrive forgókapcsolót jobbra tekerve szántóföldi üzemmódba kapcsolunk, ahol a hajtómû a főcsoportok fokozataiban automatikusan fel/le kapcsol terhelés alatt. Az AutoDrive kapcsolót balra forgatva közúti üzemmódban nemcsak a fokozatok, hanem a főcsoportok közötti váltás is végbe megy terhelés alatt. Így gyakorlatilag teljesen automatikus a vezérlés. Semleges állásban, manuálisan kezelhetjük a hajtómûvet a Power Control vagy a T-alakú csoportválasztó karral.


















QuadLink mellsőhíd rugózás



A rugózott mellsőhíddal rendelt modellek 50 km/h közúti sebességre képesek, amellyel gyors és ütemezhető a szállítás. Így több ideje marad a kezelőnek az értékes munkára.



A 90 mm rugózási út bőven elegendő még nehéz terepviszonyok esetén is. A kis számú zsírzógomb (jó pár összevonva egy zsírzólécre) egyszerûvé és megbízhatóvá teszi a rendszert. A rugózás a fülkéből ki/be kapcsolható. A keskeny, de masszív mellsőhíd-tartó öntvény 55 fokos kormányzási szöget és kiváló manőverező képességet biztosít.





Fülke - tágas és csendes



A 70 dB-es zajszint az egyik legalacsonyabb érték ebben a kategóriában. A Dyna-6 hajtómû, TLT vezérlés illetve AutoDrive kezelői mind kézre esnek. Kiemelkedő kényelmû az egész fülke: két állásban lehet a rugózás mértékét szabályozni. A „puha” beállítás a szántóföldi munkákhoz, míg a „keményebb” a közúti vezetéshez optimális.





Előnyök a betûk mögött - az igényekre szabva



Számos olyan funkció van az MF 6400 sorozatban, amelyek tényleges felhasználói előnyt nyújtanak és megkönnyítik, hatékonnyá teszik a gazdálkodását.














 



Összességében, az MF 6400-as sorozat széles modell- és felszereltség kínálata megteremti a lehetőséget, hogy ne kelljen a kényelemben, teljesítményben vagy használhatóságban kompromisszumot hoznia, hanem kiváló ár/érték arány mellett mind a hármat megszerezze egy gépben.





Lőwi Barna • Austro Diesel GmbH

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A hónap takarónövénye: szudánifű

A hónap takarónövénye: szudánifű

A szudánifű (Sorghum sudanese) vékony szárú, dús levélzetű, jól bokrosodó, egyéves cirokféle. Zölden, silózva, szénaként és legelőként egyaránt haszno...

Adalékolás és fitotoxicitás

Adalékolás és fitotoxicitás

Sokszor apró dolgokon múlnak nagy eredmények, amelyek néha látszanak; a legtöbbször viszont nem! A gyomirtás két olyan szegmense kerül most terítékre,...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!