Hír-Mix

Agro Napló
IV. Intervet Nap A SIMA-n mutatkozott be az MF 5400-as sorozat legújabb 4 tagjaAz Agro+MashExpón KÜLÖNDÍJJAL jutalmazták a Deraland Kft. által forgalmazott (gyártó: Alö AB) Alö Quicke LCS traktor homlokrakodó-vezérlést Deutz-Fahr a Dorker Kft. TermékpalettájánHIGH-TECH A VÉDÕLÁBBELI GYÁRTÁSBAN – SECURITYLINE Nagy érdeklõdést remélnek a permetezes.hu oldal elindítóiOscar-díjas egyetemi tanár Személyi és raktári mérleg egyben Újdonság a Kverneland kínálatábanÚj, online tudományos folyóirat indult

IV. Intervet Nap



Új válaszok a régi kihívásokra az állatgyógyászati gyakorlatban címmel a IV. Intervet Nap rendezvényei sorában kiemelt témaként szerepelt a szarvasmarha 60 napos szárazra állításának jelentősége. Ezen időszak célja a tejtermelő képesség teljes feltöltésén túl a tőgy, a lábvégek és a bendő regenerálása is. A szárazonálló tehenek helyes terápiájával, tartásával és Cepravin DC® kezeléssel a tejtermelő gazdák (optimálisan-törölni) felkészíthetik állataikat a következő laktációra, hogy kevesebb tőgygyulladás mellett az optimális tejtermelési szintet tudják elérni.

 




A SIMA-n mutatkozott be az MF 5400-as sorozat legújabb 4 tagja



A 82 és 107 LE közötti modellek új típusjelzéssel (MF 5420, MF 5430, MF 5440, MF 5450) és teljesen új orrkiképzéssel, de a hagyományos MF 5400-as értékekkel – sokoldalúsággal, felhasználóbarát fülkével és Dyna-4 hajtómûvel – lépnek a piacra. A teljesen átdolgozott orrész kiváló kilátást tesz lehetővé előre, illetve a homlokrakodó által mozgatott teherre.

Újdonság még a könnyített és átdolgozott Dyna-4 hajtómû. A szerkezet funkcionálisan nem változott, továbbra is 16/16 fokozattal és PowerControl bal kézzel vezérelhető irányváltó karral rendelkezik.



Az új traktorok a legelők illetve a könnyebb munkákat végző vegyes gazdaságok első számú erőgépei. A hazai piacon homlokrakodó használatával ideális állatállomány ellátó és rakodó traktor az MF 5400-es sorozat 4 új tagja.

 


 

 

 

 

 Az Agro+MashExpón KÜLÖNDÍJJAL jutalmazták a Deraland Kft. által forgalmazott (gyártó: Alö AB) Alö Quicke LCS traktor homlokrakodó-vezérlést

 


Ez az átgondolt, körültekintő tervezéssel elkészült Loader Control System új lehetőségeket biztosít a homlokrakodó-gépek egyszerû, átlátható hidraulikus vezérlésére. A hüvelykujjal mozgatható joystick kezelőbarát, pontosabb és biztonságosabb munkavégzést tesz lehetővé, a nagyméretû kijelző pedig minden fontos adatot megjelenít.



A rendszer része az új hidraulikus vezérlőtömb és gyorscsatlakozó, mely terhelésérzékelésen alapul, energiatakarékos és gyors beavatkozást tesz lehetővé. A termék a bevált mûszaki megoldások mellett új, magas gyártási színvonalú részegységeket is tartalmaz, melyek megfelelnek a legmagasabb ergonómiai, környezet- és munkavédelmi követelményeknek.

 

 

 

Deutz-Fahr a Dorker Kft. Termékpalettáján



A Dorker Kft. ez évtől kezdte meg a Deutz-Fahr termékek forgalmazását. A nagy múltú osztrák cég maga fejlesztette motorokat épít be gépeibe. Kiváló traktorait, teleszkópos rakodóit, kombájnjait valamint a teljes zöldsor gépeit kínálja vevőinek a bajai székhelyû cég – amely vevői igényeinek mind teljesebb kielégítésén túl kiváló mobil szervizhálózattal és eredeti alkatrészek biztosításával áll a gazdák rendelkezésére az országban, Baján, Győrújbaráton, Kaposváron, Siklóson, Szolnokon, Nyíregyházán, Tiszafüreden. www.agronaplo.hu/termekinformaciok/544




 

 


HIGH-TECH A VÉDŐLÁBBELI GYÁRTÁSBAN – SECURITYLINE



A Grandis Kft. – www.grandis.hu – 2006 óta forgalmazza Magyarországon a csúcstechnológiával készült spanyol SecurityLine védőlábbeliket, amelyek tartós, könnyû, kiváló szellőzésnek, hőtartásnak köszönhetően, a nehéz és változatos munkakörülmények között és a hétköznapokban is kiválóan használható lábbelik. További információk a védőlábbelikről



 

 

Nagy érdeklődést remélnek a permetezes.hu oldal elindítói



A permetezes.hu weboldal azért jött létre, hogy segítséget nyújtson Önnek minden témában, mely a permetezéssel kapcsolatos. Oldalunkon törekedtünk minden felmerülő kérdésre választ adni, hogy segítsünk Önnek abban, hogy jobban specializálja magát ezen a rendkívül bonyolult és fontos területen – tájékoztatta lapunkat Schóber Gyula, a projekt vezetője.



Az oldalon több kalkulátor is található:

A fúvóka kalkulátorral a kijuttatás céljának megfelelően kiválaszthatja az Ön technológiájához legjobban illő fúvókákat. Néhány paraméter megadásával megtalálhatja azokat a fúvóka típusokat, mely alkalmas az Ön számára, hogy a legpontosabb kijuttatást érje el. Az oldalon s

zereplő minőségi fúvókák a legjobb minőségû kijuttatás technikát biztosítják.

A veszteség kalkulátor egy hatékony, könnyen kezelhető kalkulátor program, mely segítségével információhoz juthat a saját termesztési tevékenységének veszteségeiről. Néhány adat megadásával a kalkulátor elkészíti az Ön saját profilját, majd kikalkulálja, hogy a növényvédelem során a kopott fúvókák által többletként kiszórt vegyszer mekkora veszteséget okoz Önnek.

Az oldalon lehetőség van a termékek megvásárlására is, melyhez többrétû kedvezményrendszer kapcsolódik.



E lapszámunktól kezdődően a permetezes.hu csapata a permetezés témakörét érintő technikai információkkal és technológiai javaslatokkal segíti a gazdálkodókat.




 





Oscar-díjas egyetemi tanár



A Mezőgazdasági Könyvhónap nyitórendezvényén, Budapesten átadták az Év Szerzője Díjat.



A könyvkiadók az év Oscar-díjának nevezik az Év Szerzője Díjat, amit idén dr. Birkás Márta, a Szent István Egyetem tanára vehetett át. A kitüntetett, aki a Magyar Tudományos Akadémia tagja, már számos kötetet jelentetett meg a földmûvelésről. Tavaly egy zsebkönyvben foglalta össze a legújabb ismereteinket a termőtalaj megőrzéséről, szakszerû mûveléséről.



A professzor asszonnyal készült riport a www.agronaplo.hu/hirek/6083 oldalon olvasható. Forrás: Gazdakör

 

 

Személyi és raktári mérleg egyben




Az Agro+MashExpón a Metripond Plus Mérlegtechnika Kft. bemutatta legújabb PB-150 típusú, hordozható, 150 kg-os méréshatárú raktári mérlegét.

A mindösszesen 6 kg tömegû mérleg rendelkezik a legkorszerûbb mérlegekre jellemző osztott méréssel, rendelkezik továbbá egy RS-232-es kimenettel, mely alkalmassá teszi számítógéphez vagy nyomtatóhoz történő csatlakoztatását és ezek alapján arra ad lehetőséget, hogy a mérési eredményt dokumentálni lehessen. A gyártó olyan helyre ajánlja a termékét, ahol pl. alapanyagot, nyersanyagot kell mérni. Jól szolgál bárhol, ahol nincs lehetőség tápfeszültséget biztosítani, illetve több helyen kell mérni vagy szállítani kell az árut és átadáskor mérni kell. Személymérlegként is kedvelt készülék, a háztartáson kívül orvosi rendelőkben, kórházakban, szabadidős központokban is jól hasznosítható.



Bővebb információ



 



Újdonság a Kverneland kínálatában



A Kvernelandgroup Hungária Kft. az Agrárgép-Show alkalmával bemutatta újgenerációs ISOBUS virtuális terminálját, az IsoMatch Tellust. Ez az első kezelőterminál színes, osztott érintőképernyővel, amely teljesíti azt a speciális ergonómiai feltételt, hogy a gépkezelő egyidejûleg két ISOBUS munkagépet tud üzemeltetni, akár egyet a traktor elején és egyet a hátulján. Kamerával figyelhetjük a munkagépet üzem közben, GPS adatok és differenciált mûtrágya kijuttatási térkép információk is megtekinthetőek, a táblákon elvégzett feladatok munkaadatai kinyerhetőek. A magyarországi kiállítást követően a francia SIMA kiállításon mutatkozott be a nemzetközi közönségnek, ahol ezüstérmes innovációs díjjal tüntette ki a szakmai zsûri.


 

 



Új, online tudományos folyóirat indult



A talajtani, agrokémiai, talajbiológiai és talajbiokémiai szakterületek online szakfolyóirata mutatkozott be a Magyar Tudományos Akadémia Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet (MTA TAKI) szerkesztésében. A www.aton.hu oldalról elérhető, évente kétszer frissülő folyóirat szakcikkei fejlett katalógusrendszerből válnak könnyen kereshetővé, mely fórum egyben a tudomány és a mindennapok kapcsolódását kívánja elősegíteni.



Az Agrokémia és Talajtan online (ATON) a nagy múltú Agrokémia és Talajtan címû, tavaly Akadémiai Nívódíjban részesült periodika elektronikus változata, melyre folyamatosan feltöltésre kerülnek a nyomtatott lap elmúlt hat évtizedének számai. Az online szakfolyóirat célja, hogy egy nemzetközi, könnyen elérhető fórumot biztosítson a magyar és angol nyelven egyaránt megjelenő szakcikkeknek, melyeket a szakterületek iránt érdeklődő kutatók, szakemberek és hallgatók eddig is nagy érdeklődéssel olvastak.



Az ATON-t 2011. március 22-én, a mosonmagyaróvári Nyugat-Magyarországi Egyetem Biotechnológiai Oktató és Bemutató Központ auditóriumában mutatják be első ízben a szerkesztők a nagyközönségnek. Bővebb információ: www.aton.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!