Új permetezõ adapter a Farmcenter Kft.-tõl

Agro Napló
A talajmûvelés és a permetezés egy idõben történõ elvégzése régóta meglévõ igénye a gazdálkodóknak. Közel húsz éve még elõszeretettel alkalmazták a RÁBA-250 típusú erõgépre épített HUNIPER 2000 permetezõ adaptert az erõgéphez illeszkedõ talajmûvelõ géppel.  






 



Ez a technológia azonban még rendkívül gyakori utántöltést igényelt, ami ezért nehézkes és nagy élőmunka igényû is volt egyben. A gödöllői Farmcenter Kft. fejlesztő munkája eredményeként öt éve a korábbi eredményekre építve, kialakított egy elektromos szivattyúval mûködő permetező adaptert, mellyel talajbaktérium készítmény, talajfertőtlenítő- vagy növényvédő szer is kijuttatható a termőterületre.



Az alkalmazott készítménytől függően akár tarlóhántáskor, akár magágykészítéskor is használható a rendszer. A permetező készlettel lehetőség nyílik a 10–60 literes hektáronkénti folyadékszórásra a kapcsolt munkamûveleteknél is. A munkagép optimális sebességéhez igazíthatóak a permetezési paraméterek. A cég jelenlegi kínálata lehetővé teszi, hogy szinte minden gyártmányú – például: Amazone, Lemken, Väderstad, Kühne – talajmûvelő gépre is felszerelhető az adapter 1,5–12 méter munkaszélességig.



A fejlesztés eredményeként létrejött adapternél olyan haladási sebességet kell megválasztani, hogy egyszerre teljesüljenek a munkagéppel szemben támasztott munkaminőségi és a területteljesítményre vonatkozó paraméterek, valamint a permetezéssel kapcsolatos kívánalmak.



A felhasználási terület szintén kibővült a vetőgépre szerelhető adapterrel is. Az egyenletes elosztást a sorok számának megfelelően elhelyezett dozírozó lapkák biztosítják. A sorközmûvelő kultivátorra szerelhető egységcsomag is hasonló elemekből épül fel. A rendszer mûködik baktérium-kijuttató egységként szervestrágya-szóró gépen is.



A Farmcenter Kft. a partnereinek biztosítja a tartalék alkatrészeket és vállalja a garanciális és az azon túli javításokat is.



További információk a www.farmcenter.hu honlapon találhatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megújult a Maestro család

Megújult a Maestro család

Az aratás derekánál tartunk, és az ország különböző pontjairól hasonló eredményekről számolnak be. Nagyjából mindenütt ugyanaz a kép. A víz az úr.

Aprómag vetése

Aprómag vetése

Megjöttek az esős napok is így Medárd táján. Egyre többször találkozunk különböző fórumokon repcevetőmag-reklámmal. Így hát eljött az ideje a repce ve...

Mivel, mit és hogyan

Mivel, mit és hogyan

A tavaszi munkálatok elindultak. A műtrágyázás az eső előtt nagy ütemben folyik, így a vetések hengerezése, gyomfésűzése is. A szántott földeket simít...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!