EXPO különdíj a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.-nek

Agro Napló
Január 29 - Február 1 között került megrendezésre az ország legnépszerűbb agrár kiállítása az AGROmash EXPO, AgrárgépShow 2014. Nagy örömünkre szolgált, hogy a kiállítás Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíját a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft. nyerte el az Optimum® AQUAmax® kukoricahibrid termékkörrel.

Ez a szakmai zsűri által adott díj is jól mutatja, hogy a magyar gazdálkodók elismerik a Pioneer magyarországi fejlesztéseit.

“A termelők számára azért előnyösek az Optimum® AQUAmax® kukoricahibridek, mert a hibridválasztás idején nem tudható, hogy milyen időjárás lesz a tenyészidőszak alatt. Az Optimum® AQUAmax® kukoricahibridekkel  jó körülmények között csúcstermést érhetnek el a gazdálkodók,  aszály esetén pedig  a versenytársakhoz képest jobb termés realizálható, vagyis a termésbiztonság adott. Kitekintve a környező országokra, ez a díj jó alapul szolgálhat a közép-európai regió többi országának is az Optimum® AQUAmax® termékkör eredményes bevezetéséhez, illetve további sikerek eléréséhez” – fejtette ki Kara Béla a Pioneer Közép-európai Üzleti Egységének Igazgatója a díj átvétele után, melyet Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter adott át.

 
                                                           

A kiállítás látogatóinak tetszését és a többi kiállító elismerését elnyerő Pioneer stand színvonalas helyszínt biztosított a Pioneer-os kollégák kapcsolatápoló- és építő beszélgetéseihez a kilátogató partnerekkel. 


Simon László

A Fejér megyei Mezőfalva térségében a mezőgazdasági termelést 2900 hektáron integráló Simon László (Simon Kft.), a Pioneer stand egyik vendége tapasztalata a P0216 Optimum® Aquamax® kukoricahibridről: “A P0216 Optimum® AQUAmax® kukoricahibrid a hagyományos hibrideknél több mint fél tonnával többet termett 2013-ban. Jól tűrte a szárazságot, a levelei tovább voltak zöldek. Ezért úgy döntöttünk, hogy ezt a hibridet a továbbiakban is termeszteni fogjuk, sőt, a termékcsoport más hibridjeit is kipróbáljuk.”

 
       Képen balról jobbra:

Dr. Fenyvesi László (zsűri elnöke),

Fazekas Sándor (Vidékfejlesztési Miniszter),

Kara Béla (Közép-európai Üzleti Egység Igazgatója – Pioneer),

Ganczer Gábor (Hungexpo Zrt. Vezérigazgató)

  


Borsos László

Marketing Menedzser

Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.

A DuPont Pioneer az Optimum® AQUAmax® hibrideket 2 évig tesztelte termékfejlesztési kísérletekben aszályos környezeti feltételek között, Pioneer hibridekkel és kereskedelmi forgalomban kapható versenytárs hibridekkel szemben az európai régióban. Az Optimum® AQUAmax® hibridek átlagosan 5%-os terméstöbbletet mutattak ezekben a kísérletekben a kereskedelmi forgalomban lévő hibridekkel szemben.

Aszályos környezetnek számít, amikor a virágzás vagy szemtelítődés idején a relatív vízkészlet/vízigény kevesebb, mint 0,66 a DuPont Pioneer által szabadalmaztatott EnClass® rendszer 0-1 közötti skáláján. (1=DuPont Pioneer által meghatározott megfelelő nedvesség szintje)

Egy hibrid teljesítménye aszályos körülmények között változó és sok tényezőtől függ, pl: csapadékhiány mértéke és eloszlása, hőmérséklet, talajtípus, talajművelési gyakorlat, rovarkár és betegségek mértéke illetve egyéb környezeti stresszhatások. Az ilyen kísérletekben az átlagos termés az Optimum® AQUAmax® hibridek és egyéb forgalmazott termékek esetében kevesebb, mint 10 t/ha volt. Kedvezőtlen csapadék- és hőmérsékleti tényezők mellett minden hibrid kevesebbet terem. A különböző adottsággal bíró helyszínek eredményei egymástól eltérőek lehetnek.

A DuPont ovális logó a DuPont hivatalosan bejegyzett védjegye. ®, TM, SM a Pioneer bejegyzett védjegyei. ©2014 PHII.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hogyan tartson tovább a szénakészlet?

Hogyan tartson tovább a szénakészlet?

Szárazság idején is kulcsfontosságú, hogy a lovak megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékhoz jussanak. Érdemes megnézni távolabbi országok gyakorlat...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!