Az új Goal duplo. Csak szeretni lehet.

Agro Napló
Az új Goal duplo* legfontosabb tulajdonsága, hogy sokkal jobban fedi be a talajfelszínt. Ennek azért van jelentõsége, mert a Goal duplo – mint kontakt, perzselõ gyomirtó szer – hatékonysága azon alapul, hogy a talaj felületén képzett gyomirtó szer rétege minél tovább épen maradjon. A sérülések felgyorsítják a hatóanyag lebomlását, lerövidítik a szer hatástartamát. Az új Goal duplo zárt gyomirtó szer rétege lassabban bomlik, hatástartama nõ, és hatékonysága javul az olyan késõn csírázó gyomok ellen, mint például a csattanó maszlag, a parlagfû.

 


 

 

A grafikonon a zöld színnel jelzett Goal duplo hatékonysága 50 nap után is jóval felülmúlja a kék színnel jelzett hagyományos Goal hatékonyságát.

 





Az IMI és a SU toleráns hibridek egyre kedveltebbek hazánkban, vetésterülete folyamatosan növekszik. Ez a gyomirtási technológia csak akkor tökéletes, ha alapkezelést alkalmazunk. Hiszen mire az állománykezelésre kerül a sor, addigra a gyomok olyan stádiumba kerülnek, hogy ezek a készítmények nem nyújtanak megfelelő védelmet ellenük. Ezért ezeknek a napraforgó hibrideknek elengedhetetlen az alapkezelése.



Jelenleg az egyik legolcsóbb technológia a Trophy* 1-1,5l/ha + Goal duplo 0,5l/ha alapkezelési technológia alkalmazása. Ennek segítségével csökkentjük a gyomok csírázását és fejlődését. A később kelő és ezekre a gyomokra csak részben hatásos alapkezelési technológia segítségével már az állományban használatos szerek tökéletes megoldást nyújtanak. Ennek köszönhetően a napraforgó táblánk betekarításig gyommentes marad.



Az egyszikû gyomok ellen 2009-ben a Perenal* helyett a Paladin* nevû szuperszelektív egyszikû irtót ajánljuk a napraforgó 2 leveles korától sorzáródásig. Dózisa magról kelő füvek ellen 0,6-0,8 l/ha, rizómás fenyércirok ellen 1 l/ha, tarackbúza ellen 1,5 l/ha.



A fent leírtak csak tájékoztató jellegûek!

Felhasználás előtt kérjük, mindig olvassa el a terméken található címkét!

*a Dow AgroSciences LLC bejegyzett védjegye





Bujdosó Mihály

(06 30) 326-3131

Dow AgroSciences

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?