A SAATEN-UNION a Dow AgroSciences új kukorica forgalmazó partnere

Agro Napló
Miután a Dow AgroSciences vált a Südwestsaat GbR tulajdonosává, a Saaten-Union és a Dow AgroSciences most nyilvánosságra hozta a felek együttmûködési megállapodását a kukorica vetõmag forgalmazás területén is. A Saaten-Union számára ezáltal olyan széles genetikai háttér válik hozzáférhetõvé, mely biztosítja, hogy a jövõ piaci kihívásaira még kedvezõbb helyzetbõl tudjon készülni.  



„A Saaten-Union célja, hogy 2020-ig Európa vezető vetőmagvállalatai közé tartozzon” mondta Marcus Iken ügyvezető. „A gabonafélék, az olajos- és fehérje-, valamint köztesnövények piacán már jó alapokról tekinthetünk a jövő felé. A Dow AgroSciences-szel kötött megállapodásnak köszönhetően tovább optimalizálódik a Saaten-Union kukoricahibrid portfóliója. Amellett, hogy rendkívül széles genetikai források válnak számunkra hozzáférhetővé, a legújabb, jövőbe mutató technológiákkal is megjelenhetünk a jövő piacain.”



A Saaten-Union a kukorica európai piacán olyan innovatív új hibridekkel kívánja növelni piacrészesedését, melyek nagyobb termőképességgel, jobb stressztûréssel, a kártevőkkel szembeni jobb rezisztenciával, valamint magasabb emészthetőséggel rendelkeznek. A Saaten-Union kukoricanemesítése korábban a Südwestsaat GbR keretein belül folyt. A Dow AgroSciences akvizíciója által a SAATEN-UNION számára könnyebben hozzáférhetővé válnak a világszínvonalú genetikai források. Az eddigi kiváló eredményeknek köszönhetően a Dow AgroSciences tovább folytatja a beruházásokat a Südwestsaat technológiai projektjeibe, így pl. a kukoricabogárral szemben természetes rezisztenciával rendelkező hibridek előállításába.



A SAATEN-UNION lesz az első számú európai forgalmazója minden korábbi Südwestsaat és jövőbeni Dow AgroSciences kukoricahibridnek.



„A SAATEN-UNION kitûnő hírneve és jól kiépített európai értékesítési hálózata a legfőbb indokai stratégiai együttmûködésünknek” mondta Zoë Henderson a Dow AgroSciences Seeds, Traits, Oils & New Businesses üzletágak európai vezetője.

 

***

SAATEN-UNION GmbH

A Saaten-Union hét leányvállalatával erőteljesen növekvő európai vetőmagvállalat, mely a szántóföldi fajok széles fajtakínálatával rendelkezik. A vállalatcsoport Európa-szerte mintegy 780 munkatársat foglalkoztat, a 2007/2008-as gazdasági évben árbevétele meghaladta a 175 millió €-t .

www.saaten-union.de  



Dow AgroSciences LLC

A Dow AgroSciences a növényvédelem, vetőmag és biotechnológiai termékek piacán piacvezetők közé tartozó Dow Chemical Company (USA, Indiana) hat üzletágának egyike. A vállalatcsoport világszerte 50 országban közel 5000 munkatársat foglalkoztat, éves árbevétele eléri a 3,8 milliárd US$-t

www.dowagro.com

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?