2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Valkon 2007 Kft. - Elõtérben a hatékony munkavégzés segítése

Agro Napló
Sikeres szántóföldi bemutatók

 

A tavaly létrehozott Valkon 2007 Kft. legfontosabb céljának a gazdálkodók hatékony szántóföldi munkavégzésének támogatását tekinti. Ezért szervezett az idén több helyszínen is szántóföldi bemutatót, ahol az általa forgalmazott erőgépeket és más munkaeszközöket ismerhették meg az érdeklődő gazdák a gyakorlatban is kipróbálva azokat.



A cég egyik legfontosabb partnere a Krone Maschinenfabrik GmbH, amelynek a Valkon Kft. hivatalos magyarországi importőre. A kft. kínálatában megtalálhatók a Valtra traktorok, a Krone, a Maraton, a Lucas továbbá a Blanchard, a Vogel & Noot különféle eszközei, berendezései.



Kecskeméti Sándor, a Valkon képviseletében az Agro Naplónak elmondta: a cég a múlt év októberétől értékesíti a Krone gépeit. A cég ezzel a gépkínálatával először az Agro+MashExpo szakkiállításon jelent meg. Így a társaság ez év januárjában egy jól sikerült eladási akciót tudott indítani. Eddig többek között értékesítettek 36 körbálázót, 3 nagy kockabálázót, 1 önjáró silózót. A Valkon Kft. felvette a kapcsolatot a Rauch céggel is, mely a mûtrágyaszórás német specialistája a mezőgazdasági géppiacon, így ezekkel a célgépekkel tovább bővült a kft. gépkínálata. Mindezzel azonban nem fejeződött be a cégnél a termékpaletta bővítése. Ez év közepén a Valkon Kft. kínálatába bekerültek a Regent talajmûvelő gépek is.



Az idéi őszi szántóföldi bemutató egyik legfontosabb célja volt – Kecskeméti Sándor szerint – hogy a Valtra traktorokat és a hozzájuk kapcsolható munkaeszközöket a gazdálkodók szélesebb köre is megismerhesse. Ezeket a gépeket és berendezéseket a Valkon Kft. a szántóföldi körülmények között is szerette volna bemutatni a későbbi használóknak. Mindemellett a bemutató további újdonsága volt a Blanchard szántóföldi permetezőgépe, amely iránt szintén jelentős érdeklődés mutatkozott már a bemutatókon. Ezeken a bemutatókon a cég szinte teljes kínálatával találkozhattak az érdeklődő gazdálkodók. Így nemcsak a Krone, a Valtra, a Regent valamint a Blanchard gépeivel ismerkedhettek meg, hanem a Rauch továbbá a Lucas munkát segítő és könnyebbé tévő eszközeivel is – tájékoztatta az Agro Naplót Kecskeméti Sándor.

 



A www.agronaplo.hu online rovatában a képek és a videok megtalálhatóak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Arassa le ön is a hasznot a Bayerrel!

Arassa le ön is a hasznot a Bayerrel!

Azonnal beváltható árkedvezmény vagy szakmai ajánlatok közül választhat, ha regisztrál a www.gazdahaszna.hu oldalon és részt vesz a Bayer 2019. január...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!