DEKALB Clearfield® csúcshibridek: A titok a nemesítési rendszerben VAN

Agro Napló
A Clearfield® gyomirtási rendszer jövőbeni térhódítása az utóbbi két év lendülete alapján minden korábbi elképzelést felülmúlhat. 2012-ben 5 ezer, 2013-ban pedig már 18 ezer hektáron vetettek Clearfield® repcét az országban. A vetésterület egy év alatt háromszorosára nőtt, és ez várhatóan a következő vetési időszakban duplázódni fog! 

Egyik alappillér: a Clearfield® gyomirtási technológia.

A Cleratop® által hatékony és egyszerű gyomirtás, amely a repce nyolc leveles koráig a gyomok legérzékenyebb stádiumához igazítva bármikor elvégezhető.

Másik alappillér: az egyedülálló nemesítési rendszer, mely során ellentétben más nemesítő házakkal, nem a hagyományos hibrideket próbáljuk imidazolin rezisztensé tenni, hanem a legkiválóbb rezisztens vonalak keresztezésével új, nagy teljesítményű DEKALB CL hibrideket állítunk elő.


                                                                                                                                       

A fajta-összehasonlító kísérletek eredményeiből is egyértelműen látszik a DEKALB CL repcék előnye a többi nemesítő ház Clearfield® hibridjeivel szemben. Ezekből a kísérleti eredményekből az is kitűnik, hogy a DK Imido CL, a DK Imminent CL mellett következő évek fajtajelöltjei is átlagon felüli teljesítményt nyújtottak, ami jól mutatja a DEKALB nemesítés potenciálját.

 

Szintén a remek genetikai háttérnek köszönhető, hogy a DEKALB CL hibridjei nemcsak más nemesítő házak hibridjeivel szemben rendkívül eredményesek, hanem bizony a hagyományos DEKALB hibrideknél is képesek többet teremni.

Próbálja ki Ön is a DEKALB CL hibrideket, és a Clearfield® gyomirtási rendszert, szaktanácsért forduljon bizalommal DEKALB képviselőjéhez!


Nagyításhoz katt a képre!


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A repcetermesztés már most elkezdődik

A repcetermesztés már most elkezdődik

Nyár derekán járunk, a tavalyi repcéink már a silókban pihennek, a kalászosok betakarítása pedig befejeződött, vagy a vége felé jár. Ez az a pillanat,...

Az első választások fontossága

Az első választások fontossága

A repce az a növényünk, amely 10 hónapot tölt a szántóföldön, de a fennmaradó két hónapban is gyakran megfordul a gondolataink között. Például, amikor...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?