Fajtakísérleti Innovációs Tanács (FIT)

Agro Napló
A Gabonatermesztõk Országos Szövetsége (GOSZ) és a Vetõmag Szövetség és Terméktanács (VSZT) elnökségének és küldöttgyûlésének határozatai alapján létrejött a Fajtakísérleti Innovációs Tanács (FIT).

A FIT célja biztosítani a magyar gazdálkodók érdekében egy független, módszereiben elfogadható, átlátható finanszírozással mûködő kísérletsorozatot. A Kárpát medencében optimálisan termelhető és a világpiacon értékesíthető fajták (hibridek) pártatlan versenyét hivatott megvalósítani. Ez segítse a hazai termelőket a legmegfelelőbb fajták (hibridek) kiválasztásában.

A Fajtakísérleti Innovációs Tanács (FIT) önálló tevékenységét a gabonatermelők, a vetőmag-előállítók, a nemesítők, a kereskedők és a feldolgozók egyetértésével, valamint a magyar mezőgazdaság fejlődését fontosnak tartó civil szakmai szervezetek széles körû erkölcsi és anyagi támogatásával végzi.

A Fajtakísérleti Innovációs Tanács (FIT) 9 tagból áll, a tagokat az alapító társadalmi szervezetek delegálják 3 évre: a Gabonakereskedők A FIT létrehozóinak konkrét célja a nagy vetésterületû gabona és olajos növények posztregisztrációs kísérleteinek megvalósítása. Kezdetben a kukorica és őszi búza, a későbbiekben a napraforgó és az őszi káposztarepce kísérleteinek rendszerbe állítása.

• Kukorica 13 helyszínen 44 hibrid, Szombathely, Pölöske, Tordas, Eszterágpuszta, Monor, Székkutas, Debrecen, Iregszemcse, Kaposvár, Gyulatanya, Jánoshalma, Mezőhegyes, Bábolna.

• Búza 7 helyszínen 33 fajta, Iregszemcse, Jászboldogháza, Kompolt, Székkutas, Szombathely, Bábolna, Mosonmagyaróvár.



További információ:

gabonatermesztok@gabonatermesztok.hu 

www.gabonatermesztok.hu

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az őszi búza tavaszi lombtrágyázása

Az őszi búza tavaszi lombtrágyázása

Az idei év sem szűkölködik növényeink részére szélsőséges időjárásban, ami miatt a tenyészidőszakban egyre kevesebb a növények számára a növekedéshez...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!