Az új Goal duplo. Csak szeretni lehet

Agro Napló
„2007 tavaszától már kereskedelmi forgalomban is kapható a Dow AgroSciences legújabb gyomirtó szere, az új Goal duplo*.

A készítmény engedélyezett napraforgó, hagyma, szőlő és gyümölcsös gyomirtására magról kelő kétszikû gyomnövények ellen. Formulációjának köszönhetően a Goal duplo biztosabb hatékonyságú, kevésbé perzseli a kultúrnövényt és kisebb veszélyt jelent a felhasználókra, mint elődje.”



Az új Goal duplo alapvetően a felhasználó kényelmét és biztonságát szolgáló gyomirtó szer. Formulációja vizes bázisú, ezért a Goal duplo sokkal kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkezik változatlan hatékonyság mellett, mint elődje. Többek között kevésbé perzsel, jobban keverhető, nem tûzveszélyes, kisebb veszélyt jelent a felhasználóra is.

Dózisa 0,5 l/ha, ezért jóval kevesebb göngyöleget kell az átvevő helyekre szállítani. A fejlesztőmunka során a hatóanyag tisztaságát 95% fölötti szintre növelték, ami lehetővé tette, hogy jóval több „extrával” lássák el az új Goal duplot.

Mik ezek az extrák?

• Az új Goal duplo tartalmaz habzásgátlót, amely a tartályba való betöltésnél jelent előnyt.

• Egy új fagyálló adaléknak köszönhetően jobb a hőstabilitása.

• Hála a benne lévő ún. sûrûsítő és diszpergáns anyagoknak a hatóanyag nem csapódik ki, nem kristályosodik, ezáltal nem tömíti el a permetezőgép erre érzékeny alkatrészeit.

• A speciális felületaktív anyagok és nedvesítő szerek a jobb, tökéletesebb borítást biztosítják a talaj felszínén, illetve a kikelt gyomnövények levélfelületén. (A Goal duplo ennek ellenére sem szívódik fel, ezért például ültetvények gyomirtásánál az esetleg törzshajtásokra került permetlé nem okoz maradandó károsodást a kultúrnövényben.)



Az új Goal duplo legfontosabb tulajdonsága, hogy sokkal jobban fedi be a talajfelszínt. Ennek azért van jelentősége, mert a Goal duplo – mint kontakt, perzselő gyomirtó szer – hatékonysága azon alapul, hogy a talaj felületén képzett gyomirtó szer rétege minél tovább épen maradjon. A sérülések felgyorsítják a hatóanyag lebomlását, lerövidítik a szer hatástartamát. Az új Goal duplo zárt gyomirtó szer rétege lassabban bomlik, hatástartama nő, és hatékonysága javul az olyan későn csírázó gyomok ellen, mint például a csattanó maszlag, a parlagfû. (A grafikonon a kockás mintával jelzett Goal duplo hatékonysága 50 nap után is jóval felülmúlja a kék színnel jelzett hagyományos Goal hatékonyságát.)



Bővebb információért forduljon területi képviselőinkhez, akik örömmel segítenek Önnek!

 


 





* a Dow AgroSciences LLC védjegye

Szabó István, Dow AgroSciences

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!