Axiál: kész a logisztikai központ

Agro Napló
Igen jelentõs létesítménnyel gyarapodott a bajai Axiál Kft.,

amelynek központjában februárban átadták a cég alkatrész logisztikai központját. Az átadáson beszédet mondó Bajnai Gordon kormánybiztos egyebek közt arról szólt, hogy az Axiálnál olyan értékek lehetnek, olyan értékes emberek dolgoznak, akik az „átlag magyar” vállalkozások sorában kiemelkedő céget hoztak létre. Olyan régióból indulva sikerült ez nekik, amely jogosan mondhatja hátrányosnak magát, és a saját szakterületén mégis piacvezetőnek tekinthető.

Mérföldkő volt ez, amikor zöldmezős beruházással 2006. májusában Baján megkezdtük új logisztikai bázis építését – így Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető igazgató. A 8 méter belmagasságú és 4200 négyzetméteres raktárcsarnokban 4000 EUR raklapon, 13 000 polcos tároló helyen mintegy 3500 tonna alkatrész van készleten, vár a vevőkre. Az 1 milliárdos beruházás már nélkülözhetetlenné vált a cég bajai központjából, most szerves részének számít és nélkülözhetetlen volna a társaság kereskedelmi és szervizhálózatának ellátásában. A gazdálkodók magas szintû és gyors kiszolgálására képes alkatrész üzletáguk a Baján dolgozó 76 munkatársa került ezzel méltó körülmények közé.

Gráf József miniszter elmondta: a gépberuházási jogcímet 1013-ig fenn akarja tartani. A hazai támogatásokat összesen csaknem 1300 milliárd forintos uniós támogatás „egészíti ki'. A programban legfontosabb jogcímek között a mûszaki háttér szubvenciója is fontos lesz.














A cikk szerzője: Fehér István

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?