Szakmai nap a Génbank-Semex Magyarország Kft.-nél

Agro Napló
Színvonalas szakmai rendezvényt tartott a Génbank-Semex Magyarország Kft. – a Holstein-Fríz Tenyésztõk Egyesülete és a Magyartarka Tenyésztõk Egyesülete közös szervezésében. A program ivadék- és bikabemutatóval kezdõdött, majd Veres Zoltán, a Génbank Kft. gyvezetõje nyitotta meg a szakmai elõadásokat.
Bemutatta a 200–220 holstein bika üzemi tartására alkalmas, két ütemben megépülő beruházások tervét. Az első ütemben 28 férőhelyes egyedi boxos istálló felépítése a cél, a következő ütemben szintén 28 férőhelyes, és két darab 50–50 férőhelyes csoportos tartásrendszerû istálló építését tervezik. Szükség van egy jól fedett, jó felszereltségû ugrató helyiségre is. A mennyiségi és minőségi változások korszerû trágyatároló, illetve kerítés és úthálózat megépítését teszik szükségessé az istálló állatállományának könnyebb megközelítése valamint kiszolgálása érdekében.

Az elmúlt évek nagy beruházása a legkorszerûbb labortechnikai berendezések (spermafagyasztó, hûtőeszközök) beszerzése volt. A Génbank Kft. Balanced Breeding filozófiájának a célja olyan genetika kialakítása, amely hosszú és hasznos élettartam mellett több laktációban nyújt kiegyenlített termelési eredményeket, így több borjút és gazdaságos termelést biztosít.

A Génbank-Semex Magyarország Kft. partnerei számára a jövőben is megbízhatóságot, kiváló minőséget és szolgáltatást szeretne garantálni.

A megnyitó előadást Dr. Huth Balázsnak, az MTE fejlesztési- és marketingvezetőjének beszámolója követte „Új kihívások a magyartarka fajta tenyésztésében” címmel, majd Dr. Csáki Tamás állatorvos részletezte az involuciós időszak szaporodásbiológiai problémáját. Mélykuti Tibor, az Alföldi-Tej Kft. ügyvezetője a hazai és az export piacon való részvételük lehetőségeiről informálta a megjelenteket. A szakmai programokat Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója zárta. A rendezvényt kötetlen beszélgetés és ebéd zárta.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!