A cég felkért szakértője, Dr. Terbe István (képünkön) kihangsúlyozta, hogy a Korn-Kali®-t valamennyi szántóföldi kultúra trágyázására használják. Kálium- és magnéziumtartalmú ásványi trágyáikat gyömölcsösök, zöldségfélék, burgonya, cukorrépa, kalászosok, kukorica, napraforgó, repce, szőlő, rétek és legelők (a tejhozam fokozása érdekében), dohány valamint erdészeti kultúrák esetében alkalmazzák előszeretettel. Sokan felismerték már, hogy a minőségi terméshez minőségi tápanyag-visszapótlásra van szükség. A szulfát típusú speciális trágyáikat a kloridérzékeny kultúráknál (bogyósok, szőlő, fûszerpaprika és zöldségfélék) alkalmazzák. Amit azonban kevesen tudnak: az ökológiai gazdálkodást folytató termelők részére is széles választékot kínálnak természetes eredetû ásványi trágyáikkal.
A magyarországi piacon már több, mint egy évtizede képviseltetik magukat és olyan megoldásokat kínálnak a termelőknek, amelyek a jó mezőgazdasági gyakorlat keretén belül kiegyensúlyozott és mérlegorientált trágyázás megvalósítására törekszik – tudtuk meg Zsom Esztertől (képünkön), a K+S szaktanácsadójától. Számtalan szántóföldi kísérlet (cukorrépában, napraforgóban, burgonyában, szőlőben, fûszerpaprikában, hagymában és más kultúrákban) igazolja a kiegyensúlyozott tápanyagellátás szükségességét és bizonyítja a növények számára elengedhetetlenül szükséges kálium, magnézium, valamint kén fontosságát. Levéltrágyáikhoz a magnézium és a kén mellett mikroelemeket is adagolnak, amelyek így célzottan fedezik a növények tápanyag-szükségletét.
A cikk szerzője: KJ