Automata táblatörzskönyv és flottamenedzsment rendszer

Agro Napló
A Landasin Agrogazda és az asystANT Mérnöki Iroda Kft. olyan rendszert fejlesztett a mezõgazdasági felhasználók számára, mely magában foglalja a modern flottakövetés (üzemóra, RF-kártyás azonosítás, táblaszintû üzemanyag-kontrollálás) minden elõnyét és azt a 4G AgroSystem, 4. generációs táblatörzskönyvi szoftverében érvényesíti.

Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha nem kellene többet időt tölteni azzal, hogy a táblatörzskönyvi szoftverbe, a papírról egyesével felvigyük az elvégzett munkamûveleteket? Hány átdolgozott hétvégétől, mennyi idegeskedéstől lehetne ezzel megszabadulni? Mi lenne, ha megszûnnének a kétes üzemanyag-felhasználások, ha pontosan tudnánk, melyik munkagépünk hol van, és mit csinál? Ha például éjszakai munkánál, 15 percnél hosszabb állásidő, vagy indokolatlanul nagy (10l) „gázolaj-ingadozás” esetén azonnal értesítést kapnánk SMS-ben? Kedves gazdálkodó, ez már nem a jövő, hanem egy mindenki számára elérhető, igen kedvező árú megoldás a Landasin Agrogazdától.



A rendszer alapja az ANT-GPS egység központi egysége, amely bármilyen gépen elhelyezhető. Ez gyûjti a GPS adatok mellett, például a tankban elhelyezett egyedi szintmérő és az RF-kártyás azonosító adatait, valamint az ANT-AGRO jármû adatbeviteli egységből érkező adatokat. Ezen adatok segítségével pontosan meg tudjuk mondani melyik gép melyik táblán dolgozott, pontosan mettől meddig, milyen munkamûveletet hajtott végre, ki volt a gépvezető, mennyi volt a gép tényleges gázolaj-felhasználása és történt-e üzemanyag visszaélés. Ezek az adatok, például a GSM hálózaton keresztül, átkerülnek egy számítógépre, ahol tároljuk azokat. A GSM hálózat használatának havi díja mobilszolgáltatótól függően gépenként mintegy 1000–3000 Ft. Ezen a számítógépen lehetőségünk van arra, hogy egy Magyarország térképen, mely tartalmazza az üzemi térképet is, online nyomon kövessük gépeink mozgását. Az így rögzített adatok alapul szolgálnak az elektronikus gépmunkanapló elkészítéséhez. Az adatokból hektárra vetített munkaórát, teljesítményt kapunk, és az asystANT szoftver AGRO modulja kiszámítja a hektáronként felhasznált üzemanyagot táblára, illetve részmunkára bontva. A kiértékelés során a rendszer a felhasználó igényei szerint táblaszintû kimutatásokat készíthet, amely a táblatörzskönyvvel együtt az egyes növényfajták termelési költségeinek pontos megjelenítését is lehetővé teszi úgy, hogy abban az anyag- és egyéb költségek mellett még a munkabérek is szerepelnek. Az előre egyedileg beállított szabályok alapján egyedi elemzéseket, listákat lehet készíteni. Így egy hétfő reggeli értekezlet előtt, gombnyomásra kérhetünk listát a „hibákról”, és az elkövetőket egyszerûen felelősségre tudjuk vonni. Egy másik lehetőség a telefonkészülékünkre érkező úgynevezett „csendes riasztások”.



Amennyiben rendelkezik a 4G AgroSystem táblatörzskönyvvel, úgy ez a szoftver képes automatikusan fogadni az elvégzett munkamûveleteket, és azokat a helyükre beilleszteni. A felhasználó természetesen saját maga dönti el egy „pipa” segítségével, melyik adatra van ezek közül szüksége, vagy melyiket szeretné például összevontan kezelni. A 4G AgroSystem természetesen ezen adatokat átadja a gazdálkodási naplónak is, melyet gombnyomásra továbbít a minisztérium felé, vagy nyomtat.



Azok számára, akik már rendelkeznek valamilyen táblatörzskönyvvel, a 4G AgroSystem program alapmoduljának az árából 30%-os kedvezményt biztosítunk, és a meglévő adatbázis átmentésére is van lehetőség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nem lesz már olcsóbb a dinnye az idén

Nem lesz már olcsóbb a dinnye az idén

Idő előtt véget érhet idén a hazai dinnyeszezon. Bár a kánikula a fogyasztásnak kedvezett, mégis komoly fejtörést okozott a forróság. Hiánytól azonban...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!