2024. augusztus 14. szerda Marcell

Pannon Állattenyésztési Napokon 2005 - Konferencia és fórum

Agro Napló
A kilencedik Pannon Állattenyésztési Napok – az OMÉK közelsége miatt, az FVM külön kérése és a tenyésztõ szervezetek ajánlása alapján – tenyészállat bemutatók és technológiák bemutatása nélkül kerül megrendezésre.

Hagyományainkat őrizve, a szakmai konferenciát és fórumokat a tenyésztőkkel közösen megszervezzük. Várunk minden szakmai érdeklődőt programjainkra.
A konferencia 2005. szeptember 29-én, szerdán „Közvetlen értékesítés = A Farmtól közvetlenül a fogyasztóhoz” címmel nemzetközi előadókkal kerül meghirdetésre.
Ez a téma az Európai Unió agrár- és vidékpolitikájának egy fontos eleme, hogy miképp lehet a fejletlenebb régiókban a mezőgazdasági vállalkozók versenyképességét és jövedelemtermelési képességét növelni. Különösen fontos ez ott ahol az extenzív gazdálkodás folytán súlyos foglalkoztatási problémák vannak.
A lehetséges megoldások között említik az itt előállított termékek úgynevezett közvetlen értékesítését. Ezen azt értjük, hogy a gazdaságból az ott megtermelt, jó minőségû, az élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő árú (sajt, hús, zöldség, gyümölcs stb.) a kereskedelmi láncokat kikerülve közvetlenül a fogyasztóhoz kerül. Számos külföldi példa – különösen Németországban, Ausztriában – bizonyítja, hogy ez a lehetőség – igazodva az igényes fogyasztó sajátos vásárlási szokásaihoz – lényegesen jobb értékesítési árakat és értékesítési biztonságot jelent.
A hazai tapasztalatok ezen a téren ellentmondásosak. Különösen sok gondot okoz a gyakran túlzó, elsősorban a tömegtermelésre kidolgozott élelmiszerhigiéniai, környezetvédelmi, állatjóléti kereskedelmi stb. előírások alkalmazása erre a sajátos területre.
A téma széles körû megvitatására összehívott nemzetközi konferencia során a külföldi tapasztalatok megismertetésére, a különböző hatósági szereplők álláspontjának jobb megismerésére és a hazai lehetőségek bemutatására nyílik kedvező lehetőség.
A konferenciát a zselici régióban mûködő bőszénfai szarvasfarm közvetlen értékesítési rendszerének bemutatása egészíti ki. Itt alkalmat teremtünk a szarvasfarm termékeinek megkóstolására is.

Fórum:
Évtizedes hagyományoknak megfelelően a juhtenyésztők Szent Mihály Napi kaposvári fórumára is ekkor kerül sor. Ide várjuk a ország valamennyi tenyésztőjét, szakmai szervezetek képviselőt és a meghívott állami vezetőket. A Fórumot szeptember 30-án, pénteken délután 14 órakor a Lovas Akadémián tartják. Este a kötetlen beszélgetésekhez bemutatók és birkapörkölt, balatoni borkóstoló ad pihentető hátteret.
A Pannon Állattenyésztési Napok nemzetközi konferenciájával, a szakmai fórumokkal kívánunk új, hasznosítható információkat közvetíteni Önök felé.

A szervező szervezetek szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?