OMIKRON = minõség, megbízhatóság, kedvezõ ár

Agro Napló
A fenti szlogen jegyében végzett több éves munka érezhetõen meghozta a várt eredményt az OMIKRON számára, mely újabb lendületet ad a cég további fejlõdésének. Mindez köszönhetõ a beért, kiforrott konstrukcióknak, a széles termékskálának, de mindenekelõtt az elégedett vásárlóknak.

A termékek keresettségére jellemző, hogy az elmúlt évek során, 2002. évben a sorközmûvelő kultivátorok, illetve a  mûtrágyaszóróval szerelt kultivátorokból 120 db került eladásra, ez a szám 2003-ra elérte a 140 db-ot.


2004. évben a támogatás csökkenésével és a vásárlók drasztikus visszaesésével ebből a gépcsoportból 120 db került eladásra. Kultivátor fejlesztésénél további előrelépésre került sor. Elkészült a 12-soros mûtrágyaszórós változat mely sikeresen vizsgázott a Szekszárdi Mezőgazdasági Rt.-ben, ahol 2 db gép végzi a sorközmûvelést mûtrágya-kijuttatással egy menetben. 2004. évben már megjelent a microgranulátum-szóróval szerelt sorközmûvelő kultivátor is, mely nagy pontossággal megfelelő mélységbe juttatja a vegyszert. Tárcsákat „V” elrendezésben könnyû, középnehéz, nehéz kivitelben, elmunkálóval szerelve is gyártunk. Ezek a gépek automata szintezővel és mélységhatárolóval vannak ellátva. A szintező a munkagépet szállítási és munkahelyzetben is vízszintben tartja.


– Gyûrûshenger egyedi összecsukással, egy darab hidraulika munkahenger segítségével, illetve az erőgép előre menetbe kapcsolásával összecsukja, hátramenetben szétnyitja. Gyûrûk 60 mm-es négyzetacél tengelyre vannak felfûzve, ST-491 csapággyal csapágyazva. A sorok billegősre vannak kialakítva a betorkolás elkerülése végett.


– Középmélylazítók, mélylazítók nyírócsapos és rugóztatott késszárakkal elmunkálóval szerelt kivitelben, illetve a középmélylazítók mélymûtrágya-adagolóval (szőlőbe, gyümölcsösbe, egyéb ültetvényekbe) kerülnek forgalomba.


– Ásóboronák robosztus vázszerkezettel, automata szintezővel, egy- és kétsoros törőhengerrel szerelve függesztett és vontatott kivitelben, hidraulikával, összecsukható változatban készülnek.


– Magágykészítő kombinátorok függesztett és félig függesztett változatban, hidraulikával összecsukhatóan kerültek kialakításra. Az 1,1 m-es elemek lehetővé teszik a tökéletes talajkövetést, mivel önállóan, egymástól függetlenül mozognak. A gép különböző elemekkel rendelhető (rugóskapával , fogassal és merevszárú, lúdtalp alakú szántóföldi kapaegységgel).


Természetesen a gyártás mellett a folyamatos fejlesztés is megy, melynek eredményeképpen a szántás nélküli elmunkálást végző gépegység szántóföldi nyúzópróbája kezdődött el. Ennek a gépnek a felépítése lehetővé teszi a 40 cm-es munkamélységet, mely ezáltal középmélylazításnak is megfelel, illetve a rugóztatott középmélylazító hidraulika munkahenger segítségével történő feljebb állításával ez a mélység 20 cm-re állítható.
A fejlesztés mellett a fejlődés is meghatározó, hiszen a társaságnak meg kell felelni az egyre sûrûsödő kihívásoknak. Ez jelen pillanatban a festéstechnológiát érinti.


Befejezéséhez közeledik a 300 m2-es festőcsarnok, amely korszerû berendezéseivel (porszórás, illetve vizes bázisú festés) hosszú távra megoldja a minden igényt kielégítő felületkezelést, és a környezetvédelmi előírásoknak is megfelel.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!