Agro-Coord Koordinációs Iroda Nagykanizsa

Agro Napló
1993 óta Mûködik a cég növényvédõszer, vetõmag, mûtrágya nagykereskedelme, mg. termelõk elõbbiekkel való ellátásával, integrációjával, finanszírozásával foglalkozunk. Az egyre zavarosabb a piaci helyzet, és a mg. termelõk részére egyre nehezebb a rentábilis termelés, emiatt profilváltásra kényszerültünk. Amúgy is szoros a kapcsolatunk vevõinkkel, mivel én is termeléssel foglalkoztam a Tsz rendszerben (legtöbbször növényvédelmi agronómusként) az értékesített növényvédõszerekhez, vetõmagokhoz, mûtrágyákhoz természetes volt a szaktanácsadás szükségessége is. Az EU-hoz való csatlakozás új feladatokat ró a termelõkre fõként az adatszolgáltatás pontossága, és egyéb adminisztratív feladatok, fokozottabb környezetvédelem. Az EU és a kormány ezekért a feladatokért támogatásokkal fizet, az is igaz, hogy ezek nélkül a támogatások nélkül nem is lehet gazdaságosan növénytermesztéssel foglakozni. Profilváltásunk fõként ezeknek a feladatoknak a szolgáltatás formájában történõ megjelenése cégünkben.

Legutóbbi ilyen szolgáltatásunk a mûholdas (GPS) mérőmûszerrel való területmérés, ami a földalapú támogatások visszaigényléséhez szükséges. Természetesen a minőségre való törekvés, (ami ebben az esetben a 3% -os pontosság alatti mérés) most is célunk.



Igyekeztünk a mûszer kiválasztásánál a lehető legnagyobb pontosságú és megbízhatóságúbbat megkeresnünk. Mivel az Eu-ban több helyen is az általunk választott Leica GS20 -ast használják Pl.: Münchenben a Bajor Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium is ezt használja az ellenőrzésekre, valamint az Eu-ban Belgium, Dánia, stb szintén a Leika készülékeivel dolgoznak a támogatások ellenőrzésével megbízott szakemberek, kézenfekvő volt, hogy centiméter pontossággal kell nekünk is dolgozni szélsőséges körülmények közt. Mûszerünk az egyetlen készülék, amely a területen már kiszámítja, majd a PC háttér segítségével korrigálja és dokumentálja is a mérés Eu szabványtól való eltérésének mérésipontosságát m²-ben. Szerencsére egyre több termelő teszi magáévá azt a szemléletet, hogy megéri költeni ha-ként párszáz forintot a 30-40.000 közötti támogatás biztonságáért.

Ezen kívül még nagyon sok újonnan bevezetendő olyan szolgáltatást kívánunk létrehozni, amely segíti a velünk kapcsolatban álló termelőket a termelés szakszerûségének, ebből következően gazdaságossá tételének eléréséhez. Mint például: a kukoricabogár terjedésének figyelőrendszerét, ezen információk termelőinkhez juttatását, a védekezés lehetőségeiről előadások megszervezését, vagy akár az önök sok információval bíró szakfolyóiratának partnereinkhez való juttatását. Új szolgáltatásainkat részben térítésmentesen, részben nonprofit jelleggel juttatjuk el azoknak a partnereinknek, akik beszerzéseikkel bennünket bíznak meg.

Postacímünk erre kérnénk az újságokat:Agro-Coord 8800 Nagykanizsa PF.:194

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kisüzemek 15 000 eurós támogatása

Kisüzemek 15 000 eurós támogatása

A Vidékfejlesztési Program intézkedései közül nyitva van még a „Mezőgazdasági kisüzemek támogatása”, amelynek keretében 15 000 eurónak megfelelő forin...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!