Augusztusi Gépmustra

Agro Napló
Új Deutz-Fahr sorozat McConnel talajfésű

Új Deutz-Fahr sorozat

A Deutz-Fahr az eddigi Agrofarm és Agroplus traktormodellek helyett bevezette az 5G és az 5D sorozatokat. Az új erőgépeket a saját fejlesztésű SDF FARMotion dízelmotorokkal látják el, amelyek teljesítik az EUR-IV/Tier4f emissziós követelményeket. Az 5G típus HD (nehéz), MD (középnehéz) és LD (könnyű) kivitelben készül, összesen 11 változatban, 55–80 kW (75–110 LE) teljesítmény között. Az új traktorok hajtóművei is széles körű választékot nyújtanak. Két vagy három terhelés alatt kapcsolható csoportban, négy- vagy öt fokozattal, akár négy sebességtartományban összesen 60 áttétel érhető el vele, a beépített irányváltóval mindkét irányban. Újdonság a „Stop&Go” funkció, amely használatával megállás után, a fékpedál felengedésével a korábban beállított fokozatban halad tovább a traktor. Hidraulika rendszerében az ECO változatban egy ikerszivattyú 60 l/min átfolyási teljesítményt biztosít. A hátsó emelőerő 4800 kg,
a mellső pedig 1850 kg maximum. Az 5D sorozat 55–75 kW (75–100 LE) teljesítménytartományban 4 tagból áll az MD szegmensben, és erőforrásai szintén az új FARMotion motorok.


McConnel talajfésű                                          

A brit McConnel cég tavasszal mutatta be a tarlóápolásra szolgáló, Rakerator elnevezésű új talajfésű konstrukcióját. A 7,4 méter munkaszélességű talajművelő gépen 144 darab rugós fogú boronatag (fésű) található hat sorban elhelyezve, 5 centiméter sűrű osztásban. A 13 milliméter átmérőjű acél boronafogak munkaszélessége 2–5 centiméter között állítható. Az új berendezés hatékonyabb aprító-zúzó-keverő munkájának köszönhetően meggyorsul a szalmafeltáródás folyamata. Az 1700 kg tömegű függesztett gép üzemeltetéséhez 90 kW (120 LE) teljesítményű traktor szükséges. Akár 25 km/h munkasebességgel is lehet vele dolgozni.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?