2024. május 3. péntek Tímea, Irma

A BIOMARK AGRO kertészeti ajánlatából. A FITOSEPT már bizonyított

Agro Napló
A tapasztalt kertészek nagyon jól tudják, mennyire sok gondot okoznak a csepegtető rendszert nagyobbrészt eltömítő, és a tápoldat tartály falán lerakódó különböző algák (zöld alga, fonalas alga). A növényünk számára optimális környezetet biztosítva a termesztő-berendezésekben, a vírusos, baktériumos, és gombás fertőzéseknek is nagyobb teret nyitunk. Fontos, hogy minél nagyobb higiéniát biztosítsunk a termesztésben.
Ennek a problémának a megoldására egy új lehetőséget kínál a FITOSEPT. Alkalmazásával sok bosszúságtól óvhatják meg magukat. Zöldséghajtatásban, hidrokultúrában kihagyhatatlan technológiai elem, mivel a csepegtető rendszer eldugulása súlyos növénykárosodáshoz vezethet, valamint az öntözőrendszeren keresztül terjedő kórokozók is terméskiesést okozhatnak (pl. Corinebakterium michigensis paradicsomban). A tápoldatozó rendszer szûrőit is védi a lerakódástól, ezen kívül a FITOSEPT kiválóan alkalmas a metszőollók fertőtlenítésére is, a kórokozók ellen tökéletes biztonságot ad. Pl a paradicsomban a metszőollóval végzett levelezés a kórokozók terjedése szempontjából mindig jelentős veszélyforrás. Dísznövénytermesztők és virágboltosok vágott virágok tartósítására használják, de akár otthon is meghosszabbíthatjuk vele virágaink élettartamát. Használata során - az előírt dózisban- a növény semmilyen részét nem károsítja, mivel hatását a kozmetikumokkal megegyező 5,5 pH kémhatáson fejti ki. Adagolása nagyon egyszerû, mivel tablettás formában kerül kiszerelésre, csak a megadott dózisnak megfelelő mennyiségû tablettát kell vízben feloldani.



BM-86 -a növények életfolyamatainak szabályozása



A Biomark Agro hazánkban elsőként kezdte meg természetes biostimuláns hatású termékek forgalmazását, a francia GOEMAR cég által természetes úton előállított tengeri algakivonatból készített BM-86 és Multoleo készítményekét. A GOEMAR Laboratories több mint 20 éves kutatással olyan molekulák jelenlétét és mûködését fedezte fel a növényekben, amelyek létfontosságú információkat hordoznak, amelyek irányítják a növényi sejt anyagcseréjét, jelzést adnak a növénynek a növekedésre, a virágzásra, a termésképzésre és a betegségek elleni védekező reakciók megindítására. Ezeket a közvetítő molekulákat elicitoroknak neveztik, amelyeket a természetben legnagyobb koncentrációban az Ascophylum nodosum tengeri moszatban találtak meg. A BM-86-ot a zöldségfélék és gyümölcsösök kezelésére fejlesztették ki. Hármas hatásának köszönhetően hat a növekedésre, termésképzésre, a növény természetes védekező funkcióinak elősegítésére. Növényvédő szeres kezeléssel egy menetben is kijuttatható. A kezelés rendkívül látványos hatású, költségeinek megtérülése pedig 3-4 szeres. Számos hazai, hatóságilag ellenőrzött és értékelt vizsgálatban bizonyított, és a tavalyi év során került forgalomba.



További részletes információkért forduljon bizalommal a BIOMARK Agro zöldségtermesztéssel és korai hajtatással foglalkozó új munkatársához, aki várja a tápanyag utánpótlással kapcsolatos kérdéseiket is. ( Deák Gábor, tel: 30/236-6006, e-mail:gabordeak@vnet.hu)



Deák Gábor

Biomark Agro
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!