2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Az állattenyésztésnek hatékony állatgyógyszerekre van szüksége

Agro Napló
2 hónap alatt képes legyártani Magyarország teljes – gazdasági haszonállatoknak való – gyógypremix szükségletét az Alpha Holding új bábolnai állatgyógyszer gyára. Az üzem, a legújabb európai uniós előírásoknak is megfelel. Az új high tech üzemben a meglévő állatgyógyszeres készítmények mellett 12 teljesen új gyógyszer gyártását is megindítják.

Az üzem beruházási, illetve az új termékek fejlesztési költsége meghaladta a 3 milliárd forintot. Az üzemet Orbán Viktor miniszterelnök adta át, aki kiemelte, hogy az Alpha Holding Közép-Európa legnagyobb állategészségügyi központját üzemelteti hazánkban.


 

A vállalatcsoport célja, hogy a magyar állattenyésztők eredményes gazdálkodását a világpiacon is versenyképes állatgyógyászati termékekkel tudja segíteni. Termékeik jelenleg nyolc EU tagállamban rendelkeznek forgalomba hozatali engedéllyel. A termelés magas minőségi színvonalát a helyben kialakított, korszerűen felszerelt műszeres analitikai laboratóriumuk biztosítja. Dr. Móré Attila, az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke elmondta, a céljuk az, hogy a magyarországi állatgyógyszer gyártás meghatározó szereplői legyenek.

Bővebb információ: Orbán Viktor miniszterelnök avatta fel az Alpha Holding bábolnai állatgyógyszer gyárát

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!