Újabb STEYR flotta kerül bevetésre, ezúttal Somogy megyében

Agro Napló
Sikeres ÁTK-pályázat elbírálását követően
4 darab STEYR traktor került a Patalom Farm Kft. birtokába. Az ünnepélyes gépátadásra szeptember 5-én került sor.

Kaposvártól 22 km-re Patalom településre, az új tulajdonos székhelyére invitálta a sajtó munkatársait az Agro-Tipp No.1 Kft. stratégiai partnere, az Agroker Pannónia Kft., hogy ünnepélyes keretek közt adja át azt a STEYR traktorflottát, amit az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázat keretein belül vásároltak. Baksa Jenő tulajdonos az átadás alkalmával elmondta, hogy a Patalom Farm Kft. mintegy 630 hektáron gazdálkodik. Továbbá 1500 hektár területen a vetéstől a betakarításig végzik a gépesített munkafolyamatokat a környékbeli gazdaságok részére. Gazdaságukban eddig New Holland traktorok dolgoztak, de 10 év intenzív használat után már megérettek a cserére. Mivel a STEYR traktorok még ismeretlenek voltak számukra, így egy demo gépet biztosított nyúzópróbára a kereskedő. Ahogy Baksa Jenő fogalmazott: „ez szerelem volt első látásra”.


Jelképes kulcsátadás. A képen (balról): Baksa Jenő, Horváth Endre (értékesítési vezető, Agroker Pannónia Kft.), Rikkert Zsolt (ügyvezető igazgató, Agro-Tipp No. 1 Kft.), Georges Vandenberghe, a CNHI magyarországi tanácsadója

Munkatársai visszajelzése alapján olyan pozitívumokkal találkoztak, mint a magas komfortérzet, a váltórendszer, teherbíró képesség, a nagy teljesítmény és magas nyomaték, a jó kilátás és kezelhetőség, valamint a megfelelő súly. Ezek együttesen vezettek ahhoz, hogy pályázat keretében megvásárolják a két darab 71 kW (97 LE) teljesítményű STEYR Multi 4095-ből, és az egy-egy 160 LE feletti teljesítménnyel bíró 6170 CVT és 6205 CVT-ből álló flottát.

Az osztrák gazdák által csak bajor Mercedesnek emlegetett erőgépek felszereltsége a 100 LE-s kategóriában párját ritkító, míg a CVT fokozatmentes hajtóművel szerelt változatok olyan pluszokkal rendelkeznek, mint a motorhajtómű menedzsment vagy az automatikus fordulatszám-szabályozás.

A hazai forgalmazó fél éven belül már a második jelentős darabszámú traktorátadást bonyolítja le. Nap mint nap megküzdve 10 év értékesítési kimaradással a jelen esemény, valamint az a 70 darab STEYR traktor, ami 2012 óta értékesítésre került az Agrotipp No. 1 Kft.-n keresztül, együttesen igazolják az amúgy méltatlanul háttérbe szorított traktormárka piaci helyzetének javulását.  

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nem lesz már olcsóbb a dinnye az idén

Nem lesz már olcsóbb a dinnye az idén

Idő előtt véget érhet idén a hazai dinnyeszezon. Bár a kánikula a fogyasztásnak kedvezett, mégis komoly fejtörést okozott a forróság. Hiánytól azonban...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!