Új Clearfield® repcehibridek az EURALIS portfóliójában

Agro Napló
A 2015/2016-os évtől az Euralis Kft. kínálatában is megjelennek a Clearfield® repcék.

A magyarországi repce vetésterület beállni látszik a 210-220 ezer ha közötti nagyságra, mely 5 év múlva elérheti a 250 ezer hektárt is, amennyiben a felvásárlási árak kellőképpen vonzó szinten tartják a termelést. Ezen belül a Clearfield® repce terület 20–25 ezer ha-t tesz ki jelenleg, mely szintén növekedő tendenciát mutat. A kereskedők, és a termelőink keresik ezt a szegmenst, ezért most láttuk elérkezettnek az időt a piacra történő belépésre.

A repce köztudottan technológiai növény, a Clearfield® növényvédelmi rendszer alkalmazása egy újabb elem ebben a sorban. Jóslásokra nem vállalkozhatok, de gyakran előfordul egy olyan helyzet, hogy még a kora ősz is csapadékhiányos, elégtelen mértékű a kelés, a repce nem képes elnyomni a gyomokat, a hagyományos, talajon keresztül ható szerek pedig nem hatnak. A CL rendszerben alkalmazott herbicid talajon és levélen keresztül is felszívódik, akár hosszabb időn keresztül is. Az immár jól bejáratott technológia tehát adott, ehhez ajánljuk a mi hibridjeinket.

Az ES AQUAREL CL korai hibrid, mely hamar virágzik. Clearfield kísérletünkben magas termésszintet produkált (Lengyelország, 2014.). 2013-ban +1,1% olajtartalmat ért el a fő versenytárshoz képest. Pergési hajlama igen kicsi, Sclerotinia és Phoma toleranciája igen jó.

Másik új hibridünk az ES ANGEL CL, mely érésidejét tekintve középérésű. Közepes termetű, igen nagy elágazódó képességgel.

Extenzív körülmények között is jól megállja a helyét. Megdőlésre kevéssé hajlamos. Egészséges növények, jó betegségtolerancia jellemzi.

Természetesen portfóliónkban hagyományos hibridek is vannak:

  • Korai érésidejűek:

    ES DARKO, ES NATALIE, ES NEPTUNE;

  • Az ES NATALIE még mindig az élen van:

    termésszintje, betegség toleranciája alapján;

  • Középérésűek:

    ES ODICE, ES MERCURE, ES ARTIST;

  • Az ES ODICE termőképességével emelkedik ki a csoportból;
  • Az ES NEPTUNE és az ES ARTIST hibridek kiváló ár/érték arányukkal versenyképes alternatívái a fajtarepcéknek. Utóbbi gyengébb termőhelyi körülmények között is igen jól megállja a helyét.

Több csomagajánlattal is készülünk a fenti szortimentből!

A Kwizda Agro Hungary Kft.-vel tovább folytatjuk a sikeres stratégiai együttműködésünket. Így több figyelemre méltó javaslatot tudunk kínálni termelőinknek, és ezzel még eredményesebbé válhat a repce termesztése a gyakorlatban.

Válasszon Ön is EURALIS repcéket 2015-ben!

Csigó György Tamás

termék- és marketingmenedzser

A cikk szerzője: Csigó György Tamás

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
InV1266 CL – A teljesség igényével

InV1266 CL – A teljesség igényével

A Clearfield® repcehibridekkel szemben sokféle elvárást támasztanak a termelők. A rugalmas gyomirtási lehetőség mellett legyen kiváló a termőképessége...

Clearfield® technológia a repcében

Clearfield® technológia a repcében

A Clearfield® gyomirtási technológia 2011 őszén vált elérhetővé a gazdálkodók számára. Az eltelt nyolc év alatt sok tapasztalatot, tanulságot szereztü...

Mi az Euralis repcék sikerének titka?

Mi az Euralis repcék sikerének titka?

Az 1936-ban alapított EURALIS francia termelői tulajdonban lévő, szövetkezeti rendszerben működő, nemzetközi mezőgazdasági vállalatcsoport, ami több,...

Ragasszon pénzt a repcére!

Ragasszon pénzt a repcére!

A napjaikban egyre sűrűbben bekövetkező növényvédő szer hatóanyag visszavonások lassan elérik az állományszárítás, desszikálás területét is. A diquat...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?