Gondolatok a tavaszi betakarítású tömegtakarmányokról 2021-ben
Tudjuk, hogy a nyári tejtermelés és a tehén bendőegészségének az alapja a korai betakarítású és jól erjedt rozs-, tritikálé-, olaszperje-, Festulolium...
Napjainkban a fermentált takarmányok etetése a baromfifajoknál (pl. brojlercsirkéknél) még nem annyira elterjedt, mint a sertéságazatban, ahol a folyé...
Az omega-3 (n-3) zsírsavak több tekintetben is pozitív hatással vannak a gazdasági haszonállatok teljesítményére és természetesen a humán fogyasztók e...
Egyszerre növekedtek nagyot a takarmányok összetevőinek árai, ezért az állattenyésztési ágazat szereplői elkerülhetetlennek látják a hús- és tejtermék...
Az immunitás a tányérunkon át épül fel az alapvető mikrotápanyagokból: lipidek, vitaminok, nyomelemek, rostok, antioxidánsok.
Számos országban, így hazánkban is, a szarvasmarhák takarmánybázisának alapját a megfelelő fenológiai fázisban betakarított és tartósított kukoricaszi...
A tejelő tehenek energia- és táplálóanyag-ellátottsága számos ponton befolyásolja a szaporodásbiológiai mutatókat.
Óriási lehetőségek vannak a gluténmentes élelmiszerekben, csak komoly fejlesztést igényelnek.
A horgászegyesületek nemcsak a tagjaik, de a helyi közösségek számára is kiemelt fontossággal bírnak.
A különböző adottságú hazai gyepterületek eltérő módon hasznosíthatóak az állattartásban.
Csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhőzet zavarhatja a napsütést
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.