Megújult honlapot működtet a Vidékfejlesztési Hivatal

Agro Napló
November elejétől új honlapot működtet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Gyuricza Csaba, a hivatal elnöke kifejtette a sajtó képviselői előtt, a honlap fejlesztése időszerű volt, hiszen a korábbi portál létrehozása óta az MVH-t felkereső ügyfelek és érdeklődők száma megduplázódott, a támogatási jogcímek száma megháromszorozódott, valamint a kapcsolódó külső szervezetek, nyilvántartások száma megtízszereződött.

Az új portál kialakításánál törekedtek egy modern, felhasználóbarát és könnyen áttekinthető oldal létrehozására. Az internetes felület egyszerűbb kezelhetőségének köszönhetően a felhasználók minden tartalmat könnyebben és gyorsabban érhetnek el.

A mintegy másfél éven át tartó átalakítással az új honlap megjelenésében dinamikusan alkalmazkodik a modern mobileszközökhöz. A portál érzékeli, ha mobileszközről nyitják meg, és egymás alá tördeli például a főoldali blokkok elemeit, hogy jól olvasható betűméret jelenjen meg az ilyen eszközökön is.

A hivatal új honlapjára látogatót mindössze 7 menüpont köszönti, ezáltal átláthatóbbá és egyszerűbbé teszi az információk elérését, szemben a korábbi 14 menüponttal és 44 dokumentumhivatkozással. A lehető legegyszerűbbé tették az intelligens keresőt is, a finombeállításokat egy automatikus rendszer végzi el. Az intelligens kereső rögzíti a keresési mintákat, és felismerve a szavakat, akár arra is képes, hogy javaslatot adjon olyan kifejezésre, amellyel megfelelő találatokat kaphat a felhasználó.

Gyuricza Csaba jelezte, a portál indulásával a fejlesztés nem áll meg. A honlap hamarosan bővül, többek között testre szabható tartalommegjelenítéssel, kérdés-válasz funkcióval, támogatáskereső szolgáltatásokkal valamint eseménynaptárral.


Képen: Dr. Gyuricza Csaba és Feldman Zsolt

Az MVH új honlapjának bemutatásán Feldman Zsolt, a földművelési tárca helyettes államtitkára hozzátette, az európai uniós gazdálkodók számtalan jogcímen igényelhetnek közösségi és nemzeti támogatásokat. A támogatások feltételekkel érhetőek el, amit be kell a gazdáknak tartaniuk. Magyarországon 180 ezer gazdálkodó áll kapcsolatban a pályázati forrásokat kezelő hivatallal. Az információszolgáltatást előtérbe állító MVH érdemben befolyásolhatja a gazdálkodók életét azzal, hogy például az új portál segítségével gyorsabban, könnyebben és hatékonyabban tájékozódhatnak a támogatásokról, pályázatokról.

Bálint Tóth János

A cikk szerzője: Bálint Tóth János

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!