Gép-Mix 2016. május

Agro Napló
Massey Ferguson európai premier A Valtra T4 nyeri a 2016 évi A' Dizájn Csúcs díjat Red Dot Award 2016 díjas a Fendt 1000 Vario Új mérföldkő a JCB életében

Massey Ferguson európai premier

A nemrég véget ért brnói TechAgro kiállítás szolgált a Massey Ferguson MF 6700 széria bemutatásának helyszínéül. Az új gépek csatlakoztak a már korábban megjelent 130 LE alatti MF 4700 és 5700 szériákhoz, befejezve ezzel az úttörőnek számító traktorcsalád európai bemutatását. A TechAgro az első kiállítás volt, ahol a három széria együtt volt látható.

„A legújabb 130 LE alatti traktorok bevezetése egy újabb erős előrelépés a Massey Ferguson márka fejlesztésében”- mondta Campbell Scott marketingvezető. Különösen a vegyes gazdálkodási formát követő farmokat megcélozva a három szériából álló család hatással lesz az értékesítésre minden európai országban. 

Az MF 6700 széria a legnagyobb és legerősebb kabinnal szerelt gépekből áll a 130 LE alatti kategóriában: maximális teljesítménye 120 LE (MF 6712) és 130 LE (MF 6713) közé tehető.

A Valtra T4 nyeri a 2016 évi A' Dizájn Csúcs díjat

A Valtra T4 széria megnyerte a legmagasabb Platina A' dizájn díjat a Járművek, Mobilitás és Szállítás kategóriában. Több mint 15.000, a világ minden tájáról származó, terméket neveztek be ez évben a nemzetközi A' dizájn díjra. A zsűri 83 professzionális dizájn szakemberből, tudósokból, újságírókból és vállalkozókból állt.

A rangos Platina A' dizájn díj egy további folytatása a Valtra negyedik generációs traktorjai imponáló sikersorozatának. A N4 és T4 szériák már elnyerték a 2016 évi Red Dot Dizájn, a 2016 évi Aranytraktor, A 2015 év Gépe és a 2016 év Gépe díjakat.

„A díjak puszta száma is azt bizonyítja, hogy termékeink sikere nem a szerencse kérdése.

A Valtra hosszú távú kutatási és fejlesztési eltökéltsége, melyben az ipari dizájn egy igen fontos szerepet játszik, megfelelő stratégiának bizonyult. Mi eredetileg a világ legjobb traktorát szerettük volna megépíteni, egy olyat, amellyel vásárlóink üzleti tevékenységünkben még jobb eredményeket érhetnek el.” mondja Kimmo Wihinen, Valtra Design menedzser, a T4 szériák főkonstruktőre.

A Valtra negyedik generációs traktorjainak tervezési filozófiája vásárlóink igényein alapult.

A magas minőség és innovatív dizájn nagy hatással van az ergonómiára, a kihasználhatóságra, a megbízhatóságra, a biztonságra és az új modellek munkatermelékenységére.

A platina A' Dizájn díjat 2016.június 8-án Olaszországban adják át a Valtrának.

 

 

Red Dot Award 2016 díjas a Fendt 1000 Vario

A Fendt 1000 Vario „termékdizájn” kategóriában nyerte el a 2016-os világhírű Red Dot dizájn díjat. A zsűri nem csupán a külcsín alapján ítélt. Fontos szerepet játszott döntéshozatalukban a hozzá tartozó belbecs minősége, kihasználhatósága is.

„Az egész Fendt csapat nagyon büszke”- nyilatkozik Peter-Josef Paffen AGCO/Fendt igazgató a díjjal kapcsolatban. „A Fendt traktorok kinézete mögött nem áll egy nagy megbízott dizájn-cég sem. Van egy sikeres, Tom Maier által vezetett belső dizájn csapatunk, akik minden egyes új traktorunkhoz egy egyedi Fendt megjelenést kreálnak. A Fendt 1000 Vario-val sikerült ennek a csapatnak olyan kinézetet adni egy gépnek, amiről sugárzik az erő és a csúcstechnológia.”

Peter-Josef Paffen AGCO/Fendt igazgató

41 nemzetközi szakember a bírák padján

57 nemzet, 5200 terméke és fejlesztése jelentkezett be a Red Dot díjra. 41 független, szabadon futó dizájner, dizájn-menedzser és szakújságíró szigorú szabályokhoz kötve bírálta a nevezett termékeket.

 

Egy Fendt-ben megmutatkozik a minőség és az innováció

„A traktor funkcióinak összekapcsolása egyfajta külső megjelenéssel, ami aztán erőteljes kisugárzást ad. Ez számunkra az igazán szép, kihívás teljes feladat” –mondja Tom Maier. „Egy Fendt-ben megmutatja magát a minőség és az innováció, ennek ugyan úgy ki kell tűnnie már a dizájnból is” –mondja a Fendt cég dizájn-felelőse.

Ez a hitvallás tapintható és látható is az 1000-es Vario-n: Példának okáért ilyen a Fendt Life Cab kifinomult „Soft-Touch” belső kárpitozása, vagy az elegáns Dieselross emblémába integrált első kamera.

 

Mi is az a Red Dot Award?

A piros pont dizájndíj, vagy Red Dot dizájndíj (Red Dot Design Award) egy olyan dizájn tematikájú pályázati rendszerű verseny, melyben a "Red Dot", azaz "piros pont" a minőség védjegye. Az esseni Dizájncentrum Észak-Rajna-Vesztfália nevű cég által alapított díj – a Peter Zec és Otl Aicher által kitalált „Roter Punkt” – eredete 1955-re nyúlik vissza és három fő területen adományozzák: termékdizájn ("Product Design"), kommunikációs dizájn ("Communication Design") és dizájnkoncepció ("Design Concept").

A díjak elnyeréséért hagyományosan a legnagyobb cégek, intézmények – mint az Apple Inc., a BMW vagy a Van Gogh Múzeum – is versenybe szállnak.

Forrás: Axiál

 

 

Új mérföldkő a JCB életében

A JCB termék ami forradalmasította az építőipari és telepi anyagmozgatást újabb mérföldkőhöz érkezett áprilisban: elkészült a 200.000. teleszkópos gép.

Ian Pratt ügyvezető igazgató (balszélen) és a Loadall műveletekért felelős Paul Grys igazgató (jobbszélen)   Ian Vickery, Cliff Ferrie, Mick Smith, Dave Bailey, Nick Miller, Paul Stockley és Richard Jenkinson gyári munkások társaságában ünnepli a 200,000. Loadall gépet.

A JCB Loadall teleszkópos rakodót (Loadall 520) először 1977-ben gyártották a JCB központjában. Az első évben kevesebb mint 300 gépet gyártott a vállalat egy maréknyi alkalmazott közreműködésével. Mára több ezer darab gördül le a gyártósorról évente és közel 800 alkalmazottra rúg a gyártásban résztvevők száma.

Majdnem 30 évbe telt míg a JCB értékesítette az első 100.000 darab Loadall teleszkópos rakodót és kevesebb mint 10-be, hogy a következő 100.000 is gazdára találjon.

Ma a JCB összesen 90 különböző Loadall modellt gyárt, melyből 88 a központi gyáregységben készül a világpiac számára. A fennmaradó két modell Indában készül belföldi értékesítésre.

Olvasta már?

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!