Az ÁT Kft. a Szarvasmarha-ágazati Szemináriumok c. rendezvénysorozatot 2014-ben indította azzal a céllal, hogy évente 4 alkalommal 2-2 napos szemináriumok keretében igényes és független szakmai konferenciát kínáljon a tejágazati szereplők számára. Folyamatosan arra törekszünk, hogy egy-egy szeminárium alkalmával minél több területet érintsünk, legyen szó növénytermesztésről, állattenyésztésről vagy állategészségügyről.
Rendezvényeinket mind a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, mind pedig a Magyar Állatorvosi Kamara regisztrálja.
Szakmai program
2016. június 8-9. (Szolnoki Főiskola)
1. nap |
Állattenyésztés és állategészség |
Témák |
Előadó |
Szaporodás-biológia MÁOK pontszám: 40 |
09.00-10.00 |
Korai vemhesség detektálás tejből |
Dr. Miroslav Ribič, Horvátország |
10.00-11.00 |
Szaporodásbiológiai tennivalók hőstresszben |
Dr. Szelényi Zoltán (Szent István Egyetem) |
|
11.00-13.00 |
Takarmányadalékok szerepe a tejelő szarvasmarha takarmá-nyozásában |
Dr. Jan van Eys, Hollandia |
|
|
|
||
14.00-15.00 |
A takarmányozás és a szaporodásbiológia kapcsolata nyáron az állatorvos szemével |
Dr. Kátai Levente, telepi állatorvos |
|
15.00-16.00 |
A takarmányozás és a szaporodásbiológia kapcsolata nyáron a takarmányos szakember szemével |
Dr. Dégen László |
2. nap |
Tömeg-takarmány és takarmányozás |
Témák |
Előadó |
Silókukorica MÁOK pontszám: 43 |
09.00-09.30 |
Silókukorica 2015. Az év silókukoricája díj átadása Beszélgetés a díjazottakkal a nagydíjas takarmányokról |
Dr. Orosz Szilvia |
09.30-10.30 |
A folyékony cukorkiegészítés alkalmazásának előnyei különös tekintettel a nyári időszakra |
Luiza Fernandes, Olaszország |
|
10.30-11.00 |
Kukoricaszilázs a világban: a betakarítási technológia műszaki követelményei és megoldásai |
Jörg Wesselmann, Németország |
|
11.00-12.00 |
A Shredlage technológia története és jelentősége a tejelő szarvasmarha takarmányozásában - Első kézből a fejlesztőtől |
Ross Dale, USA |
|
12.00-13.00 |
Shredlage a gyakorlatban - egy német gazda személyes tapasztalatai |
Steffen Glitz, Németország |
|
|
|
||
14.00-15.00 |
Shredlage: a szilázs jellemzői és a tejtermelésre gyakorolt hatása kutatási eredmények alapján |
Dr. Luiz Ferraretto Floridai Egyetem, USA |
|
15.00-16.00 |
Hogyan javítsuk a keményítő emészthetőségét szemes kukoricában és a kukoricaszilázsban? Új megközelítések. |
Dr. Luiz Ferraretto Floridai Egyetem, USA |
A változtatás jogát fenntartjuk!
A külföldi előadókhoz tolmácsot biztosítunk.
Részvételi díj: 19.000 Ft + áfa / nap (az ár tartalmazza a kávészüneteket, az ebédet és az oktatási anyagokat)
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezési lap letölthető az ÁT Kft. honlapjáról: www.atkft.hu/info/rendezveny. A rendezvénnyel kapcsolatos további információk is itt találhatók.
A jelentkezési lapot kérjük, a szeminarium@atkft.hu e-mailcímre szíveskedjenek megküldeni.
További információ: ÁT Kft., Rácz Henriett (tel.: 20/329-5227, e-mail: szeminarium@atkft.hu)