1,6 milliárdos fejlesztés a Gyermelyinél (x)

Agro Napló
Több évtizedes fejlődés újabb lépcsőfokához érkezett a tisztán magyar tulajdonú Gyermelyi Vállaltcsoport, amely csütörtökön adta át legújabb növénytermesztési központját. Az 1,6 milliárd forintos, egy év alatt tető alá hozott beruházás hozzásegíti a céget ahhoz, hogy korszerű és hatékony módon intézze mintegy 8700 hektárnyi szántóterületén a termelést.

Ha a Gyermelyi nevét meghallják az emberek, a legtöbben a tésztára asszociálnak. Mások azonban tudják, hogy a Gyermelyi Zrt. két korszerű malmot is működtet, a szakmabeliek pedig azzal is tisztában vannak, hogy cégünk az ország legnagyobb tojástermelője is egyben – vezette fel a társaság bemutatóját az eseményen Tóth Béla. A Gyermelyi Zrt. igazgatója bemutatta a vállalkozás elmúlt évtizedeit, és kifejtette: a Gyermelyit mindenkor a fejlődés, a továbblépés igénye jellemezte. Jelenleg a vállalat mintegy 8700 hektáron végez növénytermesztési tevékenységet, ez pedig indokolttá tette egy új, korszerű központ létrehozását.

Hozzátette: a cégnek nagy tudású növénytermesztési munkatársakra és jól képzett traktorosokra egyaránt szüksége van. A központ megfelelő munkakörnyezetet kínál számukra.

 

Nem a semmiből keletkeznek a nagy dolgok, a tradíciók és a kitartó munka meghozza gyümölcsét – jelentette ki az eseményen Dr. Völner Pál. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Komárom-Esztergom megye országgyűlési képviselője elmondta: a rendszerváltás után sok termelőszövetkezetnek nem sikerült egyről a kettőre jutnia, sőt, megmaradnia sem. A Gyermelyi története, és folyamatos sikere jó példa arra, hogy „így is lehetett volna”. A vidék megtartó erejéről a térségben nem lehetne beszélni, ha nem volna a Gyermelyi – fogalmazott az államtitkár.

Nagy öröm számomra, hogy újra itt lehetek azt követően, hogy nem is olyan rég egy korszerű malmot adtunk át itt Gyermelyen – mondta el a rendezvényen megtartott köszöntőbeszédében Dr. Fazekas Sándor. A földművelésügyi miniszter kijelentette: az 1,6 milliárd forintból megvalósított fejlesztés egyben Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági beruházása is az idei esztendőben. A Gyermelyi fejlesztése jól illeszkedik a kormány agrárfilozófiájába is, amely a magasabb hozzáadott értéket, és a korszerű technológiai színvonal megteremtését tűzi ki célul. Ennek a törekvésnek már látszanak a jelei: az elmúlt években úgy tudott növekedni a mezőgazdaság termelése, hogy közben mintegy 30 ezer új munkahely jött létre az agráriumban.

Fazekas Sándor megjegyezte: a Gyermelyi Zrt. működése is ezt példázza, a termelés- és piacszervezés hatékonysága, jól átgondolt beruházások jellemzik a céget.

A miniszter szerint a cél a termelés volumenének növelése, amely több munkahelyet is eredményez, korszerűbb technológia mellett. Erre jó példa a Gyermelyi beruházása is – fogalmazott a miniszter, aki gratulált a társaságnak az elért eredményeihez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Pistázd meg!

Pistázd meg!

Magyarország egyik lenépszerűbb élelmiszere, az Erős Pista új „megPistázott” filmje annak az előzménye, hogy az Univer Product Zrt. 75 éves történetén...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!