Borsó talajoltó baktérium készítmény

Agro Napló
A baktériumos talajoltó készítmények használata ma már része a korszerű, fenntartható növénytermesztési technológiáknak, és ezalól a borsó sem kivétel! A BIOFIL baktérium készítmények az egyetlen olyan talajoltó termékcsalád, amely kifejezetten talaj- és növényspecifikus termékekkel is rendelkezik. A BIOFIL Borsó talajoltó termékkel kapcsolatban – két év szántóföldi tapasztalat alapján – kijelenthető, hogy a felhasználó gazdák kivétel nélkül elégedettek a készítménnyel. Jelentős terméstöbbletről, jó minőségről és egészséges, szép növényállományról szólnak a beszámolók.

Használatának előnyei:

- Intenzív gümőképződés a gyökérzónában,
ezáltal a növény nitrogénellátottsága javul.

- A borsó egészséges, betegségekkel szemben ellenálló és jól fejlett lesz.

- A terméshozam jelentősen, akár 40-45%-kal is megnövekedhet.

- Javul a termés minősége és a
beltartalmi értékek.

 

Hogyan működik?

A BIOFIL Borsó talajoltó készítmény egy olyan baktériumtörzset (Rhizobium leguminosarum) tartalmaz, mely a pillangósvirágúak közül a borsón, de a lóbabon, a bükkönyön és a ledneken is képes igen hatékony gümőképzésre és a gümőkben erőteljes nitrogénkötésre.

A gümőkben megkötött levegőnitrogén így – folyamatosan – hasznos tápelemként szolgál a növény számára. A növény egészségesebbé, betegségekkel szemben ellenállóbbá és jól fejletté válik. Így bőséges és jó minőségű termést produkál.

 

BIOFIL Borsó talajoltó baktérium készítmény + BIOFIL talaj pH-specifikus oltóanyag

A BIOFIL Borsó talajoltó baktérium készítményt a hatékony kezelés érdekében BIOFIL Normál vagy Savanyú talajoltó készítménnyel együtt ajánljuk használni. Tudományosan bizonyított, hogy az Azospirillum baktériumok segítik a gümők kialakulására alkalmas oldalgyökerek fejlődését, a rhizobiumokkal együttműködve javítják a gümők működését. A BIOFIL Normál vagy Savanyú talajoltó termékben lévő törzsek biztosítják a fejlődő növény számára a káliumot, foszfort, nitrogénnel látják el a gümők képződéséig. Emellett egészségesebbé teszik a talajt és ezáltal a növényt. A talaj szerkezetét javítják, így a levegős talaj is nagyban hozzájárul a sikeres gümőképződéshez.

Ajánlott technológia

A BIOFIL Borsó talajoltó baktérium készítményt a borsó vetése előtt – talaj-előkészítéskor – a talajra permetezve, majd beforgatva alkalmazzuk a BIOFIL Normál vagy Savanyú talajoltó készítménnyel együtt, tankmixben összekeverve. Adagolását tekintve – a kijuttató berendezéstől függően 50–250 l vízmennyiséggel hígítva – a BIOFIL Borsó talajoltó készítményből használjunk 0,4– 0,5 litert és a megfelelő BIOFIL Normál vagy Savanyú talajoltóból 1 litert hektáronként. 

Bővebb felvilágosításért és információért kérjük, forduljon bizalommal szaktanácsadóinkhoz a TERRAGRO elérhetőségein!

 

1095 Budapest, Soroksári út 48–54.
Telefon/fax: 06 (1) 793 2670
E-mail: info@terragro.hu
www.terragro.hu

 

Sok szeretettel várjuk január 25–28-ig az AGROmashEXPO kiállításon, a G pavilon 103 A standján!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A nagy BIOFIL Trió

A nagy BIOFIL Trió

BIOFIL Szárbontó, BIOFIL Talaj-pH specifikus és BIOFIL Talajőr készítmények. Háromszoros biológiai hatásfok a többlethozam, termésbiztonság és növénye...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!