2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csongrádban is híres a HARDI minőség

Agro Napló
A gazdák sokszor ma is egymás tapasztalatai alapján döntenek. Így volt ezzel Boros Gábor is: mivel a környéken jó híre volt a HARDI gépeknek, ő is kipróbálta a márkát. Sikeres gazdálkodóként esküszik a HARDI permetezőkre, és most már az ő tapasztalatai is példaértékűek a régióban…

Boros Gábor kitartó munkával fejlesztette a gazdaságát 350 hektárosra, és 700 hektáron szolgáltat a környékbeli gazdáknak, véleménye szerint egy intenzív, precíziós gazdaságában a hatékony és minőségi munkához strapabíró, precíz és megbízható gép kell. – Nem volt kérdés, hogy Hardi lesz a következő permetező is. Mivel a zöldségekben is sok vízzel oldom meg a rovar- és gombaölőszeres kezelést, a 4 ezer literes, 24 méteres Hardi Navigator mellett döntöttem: ezzel 20 hektáron egy óra alatt végzek, tankolással. Amikor gyorsan kell permetezni, ez a hatékony gyorsaság óriási jelentőségű!

Gábor munkáját a tábla GPS-rendszerbe táplált adatai révén a Hardi Auto Section Control (automata szakaszvezérlési) rendszere is segíti.

A DynamicFluid4 nyomásszabályzó pár másodperc (4-5 méter) alatt reagál a traktor sebességváltozására, és újraszabályozza a kívánt dózist. Sőt, ezután már előretervezi a következő fordulókat.

Gábor a rugózott híddal, hidraulikus ingazárral és keretrögzítéssel rendelkező Navigator-t választotta. – Ez a közúton gyorsabb, permetezés közben pedig a keret stabilitása rendkívüli, tartja a szükséges kezelési magasságot, így gyorsabban haladhatok, és a permetszer is egyenletesen kerül a felületre, biztosítja a kimaradt területek lekezelését is. Annyira pontos, hogy ha betankolok 20 hektárra, mindig pont ott fogy ki a szer, ahová tervezve lett a GPS-adatok alapján.

A Navigator továbbá a legporosabb és nehezebb permetszert is olyan hatékonyan és nagy nyomással forgatja egybe a vízzel, hogy sosem ülepszik a tartály aljára. Az egyenletesség itt is érvényesül a Hardi gépen, a 8 szakaszszűrőt nagyon ritkán kell tisztítani, és mivel jól hozzáférhető, fél óra alatt az összes megvan.

– Egy gép árulkodik arról, milyen állapotú a gazdaságod. A Hardi prémium minőség, és ez az árában is tükröződik, de egyrészt egy Hardi éveken át stabilan őrzi az értékét, másrészt visszahozza az árát. Ha előbb veszem meg ezt a nagyobb Navigator-t, akkor előbb tudtam volna én is plusz munkákat vállalni, mert ugyanannyi energiával, idővel most többet tudok elvégezni – összegzi a Hardi-hoz fűződő márkahűségét Boros Gábor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!