Toprex – nyerhetünk vele

Agro Napló
A repce genetikai terméspotenciálja elméletileg elérheti akár a 6-7 t/ha szintet is. A repcét számos, a termésre jelentős hatást gyakorló tényező befolyásolhatja a vetéstől a betakarításig. A sikeres repceter­mesztés alapfeltétele, hogy a fajtaválasztástól kezdve az összes termesztéstechnológiai lépést úgy válasszuk meg és alkalmazzuk, hogy az év során a veszteségeket a minimálisra csökkentsük.

A regulátorok használata az intenzív repcetermesztés alapköve. A készítmények alkalmazásának számos technológiai előnye van. Az őszi regulátorozással a télre történő felkészülést segítjük elő,
a tavaszi regulátorozás legfontosabb szerepe a termésbiztonság és a védelem.

A Toprex két hatóanyag gyári kombinációja alkalmazásával mindkét feltétel teljesül. A paklobutrazol kiemelkedő reguláló hatással bír, csökkenti a gibberelin szintézis intenzitását, míg a difenokonazol egy széles spektrumú gombaölő hatóanyag, amely a repce betegségeinek széles köre ellen kiváló hatékonysággal rendelkezik.

Miért előnyös a regulátorhasználat tavasszal?

  • Csökkenti a növénymagasságot, erősebb, stabilabb a szár.
  • Kiegyenlített, egyöntetű virágzás, csökken az időbeli eltérés az egyes szintek között. Több elágazás, több virág és magasabb termés.
  • Nagyobb termésbiztonság.
  • Csökken a megdőlés veszélye.

A Toprex kezelés hatására jelentősen javul a termésbiztonság, és az időben történő betakarítás megjelenik a betakarítási költségekben és a termésmennyiségben is.

Az őszi Toprex kezeléssel kiváló alapot képezünk az átteleléshez, és javítjuk a gyökérrendszer állapotát. A tavaszi kezeléssel javítjuk a termésbiztonságot, növeljük a termésmennyiséget, és csökkentjük a betakarítás idejét és költségeit. Az intenzív termesztés alapvető követelménye nem csak a termésmennyiség növelése, hanem a terméspotenciál biztonsága is. A Toprex egy olyan készítmény, ami biztosítja a termésbiztonságot és védelmet biztosít a legtöbb gombabetegséggel szemben.

Dr. Varga Zoltán
fejlesztőmérnök
Syngenta Kft.

A cikk szerzője: Dr. Varga Zoltán

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!