Szőlőszüretelő kombájn átadása a Tornai Pincészetnél (x)

Agro Napló
Az Agroázis Kft. ALMA szőlőszüretelő kombájnt adott át a Nagy-Somlói borvidéken található Tornai Pincészet részére. A gépbeszerzés – egyedülálló és példaértékű módon – 5 pincészet részvételével konzorciumban jött létre.

 

Az Agroázis kínálatában a kezdetektől megtalálhatóak szőlészeti és szőlőfeldolgozó gépek, az elmúlt években pedig már borászati gépeket és komplett pincetechnikai berendezéseket is forgalmaznak. Az eddig több mint 4500 db értékesített és sikerrel üzemeltetett ALMA géppel piacvezető a vontatott szőlőszüretelő gépek piacán. Az ALMA cég által kifejlesztett sorkövető rendszer biztosítja a tőkék, valamint a támrendszer maximális védelmét, a sorokba való könnyű bejutást, megakadályozza a léveszteséget, így a gépkezelőnek kizárólag a terepviszonyokra kell összpontosítania. Az ALMA szüretelőgép rendkívül fordulékony, a vonórúdja pedig derékszögben is húzható, saját hajtású kerekeivel kis teljesítményű erőgéppel is használható.

Az ALMA szüretelőgép mechanikai alkatrészeit úgy tervezték, hogy lehetővé váljon a könnyű karbantartás, miközben az üzembentartási költségek is alacsonyak maradnak. A gépek legnagyobb előnye a versenytársakhoz képest a rendkívül tiszta betakarítás.

A 10 db nagy teljesítményű BOW típusú verőléc a kíméletes munkavégzést biztosítja. A verőlécek percenkénti ütésszáma 380 és 420 között fokozatmentesen állítható. Az ALMA cég által kifejlesztett termésfelfogó rendszer egymással összecsavarozott, extra hosszú, rugalmas pikkelyekből áll, amelyek megakadályozzák a szem- és léveszteséget, így biztosítva a magas hatásfokot.

A gépről bővebb információ és pontos leírás az alábbi linken érhető el:

>> ALMA szőlőkombájn >>

A Tornai Pincészet alapítója, Tornai Endre egykoron alig egy holdas birtokon kezdte el a szőlőművelést és borkészítést. Napjainkra a birtok mérete 54 hektár termőterületre bővült és immáron a harmadik generáció is kiveszi részét a pince mindennapi munkájából. Az International WineChallenge-en a 2015-ös Prémium Juhfark boruk Trófea díjat kapott, és ezzel megszakítás nélkül harmadik alkalommal érdemelték ki a legmagasabb elismerést. Különösen ritka, hogy egy borászat három egymást követő évben is Trófea-díjas bort képes produkálni – ez bravúr csak a világ legjobbjainak sikerül.

Gazdálkodásuk ars poetikája a hagyományok tiszteletben tartása mellett a legkorszerűbb szőlőtermesztési és -feldolgozási technológiák alkalmazása. Az ALMA szőlőszüretelő gép mellé egy STRAZZARI szőlőszállító pótkocsit is vásárolt a pincészet. A modern szüretelési folyamatok megtervezésénél elsődleges szempont volt a hatékony és kíméletes szüret lebonyolítása. Partneri kapcsolatukat is ezen szempontokat figyelembe véve alakították ki az Agroázis Kft-vel.

Legyen szó a szőlészet-borászat bármely lépéséről, az Agroázisnál biztosan talál rá megoldást!

Elérhetőségek:

Kelet-Magyarország
Hagymási Tamás üzletágvezető
+3630/9680001
hagymasi.tamas@agroazis.hu

Északnyugat-Magyarország
Gazdig Gergő
+3630/2550604
gergo.gazdig@agroazis.hu

Közép- és Délnyugat-Magyarország
Süli Ramon
+3630/9577253
ramon.suli@agroazis.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Emelné a bor árát a HNT

Emelné a bor árát a HNT

Az elmúlt években a magyar borok nagykereskedelmi árai nem, vagy csak igen csekély mértékben változtak, annak ellenére, hogy az ágazat termelési költs...

Egy hónappal tovább tartott a szüret

Egy hónappal tovább tartott a szüret

Egy hónappal tovább, az idén három hónapon át tartott a szüret, az időjárás kedvezett a szőlőknek, amiből 17 800 tonnát dolgozott fel a badacsonyi és...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!