VIP ajánlat a Trelleborgtól: változtatható abroncsnyomás-rendszer (x)

Agro Napló
A VIPTM – Variable Inflation Pressure – system egy okos és autonóm kerékrendszer, amely a műveletek közti terheléstől függően magától képes beállítani a nyomásértéket a gabonakombájnok gumiabroncsaiban, így optimalizálva az abroncs lenyomatát a minél kisebb talajtömörödés eléréséhez.

„A Trelleborg VIP™ system jelentős előrelépés a piacon lévő TPMS vagy TMCS rendszerekhez képest, mert nemcsak az abroncs nyomásának mérésére vagy változtatására képes, hanem intelligens rendszer lévén, emberi beavatkozás nélkül határozza meg és állítja be a megfelelő nyomásértéket a megfelelő időpontban és helyen. Ez teljességgel megfelel a precíziós gazdálkodás filozófiájának.” – mondja Pierro Mancinelli, a Trelleborg mezőgazdasági és erdészeti abroncsokért felelős K&F igazgatója.

Tesztek bizonyították, hogy a VIP™ system jobb flotációt eredményez, akár 10,5 százalékkal alacsonyabb talajtömörítés és akár 5 százalékkal magasabb terméshozam érhető el a standard kerekekkel összehasonlítva. Míg a standard kerekekben a nyomás állandó, így a lenyomat a terheltségtől függően változik, addig a Trelleborg VIP™ system a terheltségtől függően változtatja a nyomást, így a lenyomat állandóan a maximális értéken lesz.

Az egyenesen a felnibe integrált, VIP™ rendszer több érzékelővel méri a különböző paramétereket, mint például a terheltség, a nyomás és a hőmérséklet, melyeket egy központi elektronikus processzor dolgoz fel, és ugyanez irányítja a kompresszort és a szelepházat a nyomásérték beállítására. A VIP™ system automatikusan érzékeli, hogy a gép szántóföldön vagy közúton halad és megfelelően változtatja a nyomást, megemelve a közúton és csökkentve a szántóföldön.

A rendszer azt is felismeri, amikor ugyanazon tengelyen a jobb abroncs leterhelése különbözik a bal abroncsétól. Nagy előnyt jelent lejtős területeken, ahol a VIP™ system két különböző nyomásértéket határozhat meg a kapott adatoknak megfelelően, és maximális biztonságot nyújt nagy flotáció, állandó lenyomat, kiváló kezelhetőség és alacsony talajtömörítés mellett. Mindezek együtt nagyobb hatékonyságot és termelékenységet biztosítanak a gazdáknak.

A VIP™ system nem kizárólag az aratás során járul hozzá az üzemanyag-fogyasztás és a környezetszennyezés csökkentéséhez, ugyanis az aratás utáni műveleteknél a kevésbé tömörödött talajon a szántás könnyebben kivitelezhető, csökkentve ezáltal a műveletek költségeit és a szükséges munkaidőt.

www.trelleborg.com/en/wheels

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!