Biztos partner a tavaszi vetéseknél is!

Agro Napló
A növénytermesztő gazdák feladatai a tavasz közeledtével sokasodnak, a korai tavaszi vetésidejű kultúrákkal kapcsolatos teendők – ha az időjárás és a természet is engedi – elkezdődnek. Ezzel párhuzamosan a későbbi vetésű növények vetőmagjairól is érdemes előre gondoskodni. Partnereink szerteágazó igényeit a Genezis sokszínű vetőmagpalettája révén magas szinten tudjuk kielégíteni.

A nagy területeken termesztett fajok mellett (kukorica, napraforgó) megtalálható kínálatunkban a fehérjenövények (borsó, szója), pillangós takarmánynövények, takarmányfüvek és sok más egyéb kisebb növénykultúra vetőmagja is. Vetőmagajánlatunk fontos elemei a tavaszi kalászos fajok és a zab. Ezek közül két fajtára hívjuk fel a figyelmet.

A CORNETTO nevű szálkás fakultatív búza őszi és tavaszi vetés esetén is kedvező választás. Ma már elmondhatjuk, hogy a tavaszi kalászos fajtákkal is igen jó terméseredményeket és ebből következően gazdasági eredményeket lehet realizálni. Különösen igaz ez a CORNETTO fajtára, hiszen tavaszi vetésben 4,50–5,50 t/ha eredményt értek el velük partnereink az elmúlt években, míg őszi vetés esetén 8,00 t/ha közeli eredményeket produkált. A figyelemre méltó termések malmi minőséggel párosulnak (Sütőipari érték: A2-B1). A CORNETTO fajta az ország minden térségében kipróbált és eredményesen termeszthető őszi és tavaszi vetésben is. Kiváló agronómiai tulajdonságokkal bír, erős szárú, középmagas állományt fejleszt, intenzív bokrosodásra képes.

CORNETTO szálkás fakultatív búza

Újdonság a zabtermelők számára a BRETON tavaszi zabfajta. Két év hazai termesztési tapasztalatai alapján azt mondhatjuk, hogy nagy termőképességű és ezzel együtt kiváló beltartalmú termést hozó fajtáról beszélhetünk. 2017 évi aratásban 4,50–6,00 t/ha közötti termésátlagokkal zárta a betakarítást. Nyersfehérje tartalma 11,50–15,00% között mozgott, HL tömege pedig 49–55 kg/hl volt. Beltartalma révén (fehérje, ß-glükán, rost) kiváló abraktakarmány lovak számára, illetve takarmánykeverékekben is értékes komponens. Erős szára révén megdőlésre nem hajlamos és támasztónövénynek is kitűnő. Javasolt vetési normája 4–4,5 millió csíra/ha. 

BRETON tavaszi zab

A CORNETTO tavaszi búza és a BRETON tavaszi zab vetőmagja kizárólag a GENEZIS Partnerhálózatban érhető el. Fajtáink vetőmagjai természetesen fémzároltan, jogtisztán és szabvány szerinti minőségben kerülnek forgalomba.

A legjobb vetőmagajánlatot a GENEZIS üzletkötőinél találja!

www.genezispartner.hu
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Gabonakutató bőtermő kalászosai

A Gabonakutató bőtermő kalászosai

A szegedi nemesítőház őszi kalászos gabonái közül több fajtát is tudunk javasolni a kifejezetten nagy termőképességű fajtákat kereső gazdáknak, melyek...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!