Porsche a szántóföldön (x)

Agro Napló
Megjelent a Syngenta Magyarország Blog legújabb hírlevele. A tartalomból: Távérzékelő céggel bővített a Syngenta Külföldi segítségre szorul az orosz mezőgazdaság Porsche a szántóföldön

SYNGENTA BLOG

Syngenta Magyarország Blog hírlevél - 2018. 5. szám

 

Távérzékelő céggel bővített a Syngenta

A Syngenta februárban megvásárolta a FarmShots néven alapított agrártechnológiai távérzékelésre specializálódott startup vállalkozást. A világcégnek eddig ugyanis nem volt ilyen üzletága.

BŐVEBBEN »

 

 

Külföldi segítségre szorul az orosz mezőgazdaság

Oroszország a világ legnagyobb almaimportőre, mert a helyi fajták gyorsabban megromlanak, mint az Európában vagy Kínában termesztettek. Ráadásul a vásárlók többnyire jobban is szeretik az importált gyümölcs ízét.

BŐVEBBEN »

 

 

A robot keze is „emberi”

A dél-angliai University of Plymouth kutatói manapság a cornwalli karfiolföldeken ellenőrzik munkájuk eredményét. A tét a The Telegraph szerint, hogy sikerül-e robottal elhárítani a munkaerőhiány okozta károkat, és sikerül-e csökkenteni a farmerek költségeit.

BŐVEBBEN »

 

 

Porsche a szántóföldön

A képen egy nagyon ritka, 1961-es Porsche Junior 108-as traktort látunk, de nem a stuttgarti sportkocsi-cég gyártotta a modellt.

BŐVEBBEN »

 

 

Japánban a drón nem divat, hanem szükség

Japánban 2015 óta be kell jelenteni a mezőgazdasági drónokat, így pontos adatokkal rendelkezik az agrárminisztérium a különböző permetező drónok számáról. Az idei első két hónapban például mintegy 700 új drónt vettek nyilvántartásba, háromszor annyit, mint egy évvel korábban.

BŐVEBBEN »

 

 

Az a drága holland föld

Az Eurostat nemrégiben kiadott adatai szerint 2016-ban Hollandia volt a legdrágább uniós tagország – a termőföld kereskedelmi értékének szempontjából.

BŐVEBBEN »

 

 

 
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!