Agro Napló • 2021. április 30. 10:39
Elnyerte az Inno d'Or, azaz az Év Innovációja 2021 díjat vegán termékcsaládjával a Pápai Hús Kft. A cég a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán termékek gyártásba, és sorozatban fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit.
A cég közlése szerint csaknem 110 évvel azután, hogy megkezdte működését a pápai vágóhíd, a szakmai tradíciót máig őrző és fejlesztő Pápai Húsnál úgy gondolták, hogy a hagyományos termékei mellett vegán készítmények gyártásába fognak. Rövid időn belül hatdarabosra bővítették a hústól és minden állati eredetű összetevőtől mentes Pápai Ízek elnevezésű termékcsaládot, amelyben már kétféle szendvicsfeltét és pástétom, burger pogácsa, valamint frankfurti ízesítésű termék is megtalálható.
A húsipari cégtől ma még szokatlannak tűnő újítás most az Év Innovációja 2021 elismerést is elnyerte. Az Inno d'Or díjról 21 tagú szakmai zsűri döntött, amelyben ismert ágazati szakemberek foglaltak helyet többek között a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem - jelenleg Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem -, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, az Országos Kereskedelmi Szövetség és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviseletében.
„Az elmúlt időszak bizonyította, hogy lehetséges húsmentes termékeket is gyártania egy nagy múltú húsüzemnek is, mint a Pápai. A munkatársaink élelmiszerkészítési szaktudása ugyanis a vegán termékek előállításánál is kamatoztatható. Fontos visszajelzés számunkra, hogy a vásárlók után a szakma is elismeri az újításunkat” – emelte ki Szappanos Péter.
A Pápai Hús Kft. ügyvezetője szerint a vegán termékeikkel mindenki számára elérhetővé akarják tenni a cég a Pápai Ízek elnevezésű termékcsaládját. A vegánok és vegetáriánusok mellett azoknak a húskedvelőknek is új választási lehetőséget kínálnak, akik változatosabbá szeretnék tenni az étrendjüket – közölte az ügvezető.