Új szereplők a Syngenta palettáján

Agro Napló
Ismét megrendezte hagyományos szántóföldi Szer-Show-ját a Syngenta. A gazdálkodók Hajdúböszörményben megszemlélhették az agrárvállalat szántóföldi fajtasorait és megismerhették a legújabb technológiai törekvéseit. Beszámolónkban a repce- és kalászos kultúrákra fókuszálunk.

A repcében komoly szereplő érkezett a piacra, a bőtermő SY Glorietta a Syngenta új nemesítési vonalának első hírnöke. Zilahi András, a fejlesztőmérnökök vezetője elmondta: az SY Glorietta kitűnő alkalmazkodóképességének köszönhetően az időjárási kihívásokra rendkívül jól reagál, így országszerte versenyképesen termeszthető.

Az őszi búza paletta is új fajtákkal bővül ettől az évtől: a magas terméspotenciállal és minőségi mutatókkal rendelkező SY Exaltation és az SY Passion korai, szálkás kalászú, malmi minőségű őszi búzafajta, amely a kalászosokra jellemző gombabetegségeknek kitűnően ellenáll, stabilan magas terméséhez pedig rendkívül jó beltartalmi paraméterek párosulnak, ismertette Balog László kampánymenedzser.

A termelők számára továbbra is rendelkezésre áll a HyvidoTM márkanév alatt futó igen keresett Jallon, SY Dooblin és SY Dakoota hibrid árpánk, mellyel az elmúlt évben is magas eredményeket tudtak produkálni.

Asbóth András marketingmenedzser szerint a Hajdúböször-ményben bemutatott kalászos parcellákon is szembeötlő a szándék, amelyet a Syngenta a zászlójára tűzött, miszerint egy modern fungicid már nemcsak a kórokozókat kontrollálja, hanem pozitívan befolyásolja a kezelt növények élettani tulajdonságait, ezáltal javítja a terméspotenciálját, csökkenti a stresszfaktorok hatását.

„Ennek a szemléletnek megfelelően hoztuk portfóliónkba korai védekezéshez az Amistar Prime Pack termékünket, mely már korai kijuttatásával is jelentős élettani pluszt képes realizálni a kezdeti fejlődéskor, és betakarításkor is mérhető szemtermésben realizálódik. Nagyon fontos készítményünk, a jelentős termésnövelő hatású Elatus Era kijuttatását pedig a termésképzés szempontjából fontos levélszintek – zászlóslevél és az alatti – megjelenésekor vagy kalászvédelemre ajánljuk. A Syngenta kalászos gyomirtási portfóliója új prémium tavaszi egyszikűirtó termékkel, az Avoxával bővül. Az unikális termék a búzaállományainkban megjelenő összes egyszikű gyomnövény ellen megfelelő védelmet biztosít, legyen szó rozsnok, parlagi ecsetpázsit vagy más nehezen irtható egyszikű gyomfajról gabonáinkban.”

-x-
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Végre testközelben az újdonságok

Végre testközelben az újdonságok

A Corteva AgriscienceTM, mint innovatív cég meghatározó termékkörökkel, bővülő hibridkínálattal, új hatóanyagokkal, illetve a rezisztenciamenedzsmentb...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!