TALAJJAVÍTÁS Vulcan Balance GS kénes mésszel!

Agro Napló
Elővásárlási ára: 44 990 Ft/tonna + áfától (kuponkedvezménnyel).

Miért kell gipszet is tartalmaznia a mésznek?

A Vulcan Balance GS lágy meszet (kalcium-karbonátot) és gipszet (kalcium-szulfátot) tartalmazó talajjavító anyag. A mész feladata a talaj savait megkötni és emelni a kémhatást, a gipsz pedig savak nélkül is kifejti talajszerkezet-alakító hatását.
Azonnal felvehető kalcium és kén tápanyag a növénynek, és oldja a talaj letömörödését, csökkenti annak rögösödését.

Milyen talajokra javasolt?

A gipszes-meszes talajjavítókat általában a közepesen savanyú vagy enyhén savanyú talajokra javasolt kijuttatni. Kimondottan előnyös, ha kötött, leiszapolódásra hajlamos a tábla, vagy ha magasabb a nátrium és magnézium szintje a területnek.

Kénhiány a búzában és már talajproblémái megjelennek az állományban is

Mikor kell kijuttatni?

A talajjavító anyagoknak a lehető leghamarabb a talajban lenne a helyük. Idő kell nekik, amíg elvégzik a savlekötést, valamint a talajban kiszorítják azokat az elemeket, amelyek a rögösödést, tömbösödést okozzák. Vagyis, a Vulcan Balance GS-t kijuttathatjuk az aratást követően tarlóra, a magágy készítése vagy közvetlen a vetés előtt. Sekélyen elég bedolgozni, a talaj felső 10–15 cm-es rétegébe.

Hogyan működik az akció?

A Vulcan Balance GS-t 24 tonnás kamionos tételben, 54 990 Ft/tonna + áfa áron lehet beszerezni. Ebből az árból 10 000 Ft/tonna + áfa levásárolható kedvezményt adunk, amelyet egyéb Vulcan Folyékony termésnövelőre lehet igénybe venni.
Így nemcsak a talajok javulnak, a növények jutnak több kénhez, de olcsó és komplex lombtrágyázás is megvalósulhat.

Megéri talajt javítani?

A talajok állagának megőrzése, esetleg kismértékű javítása a legfontosabb lesz a következő években. Az ilyen ütemben zajló klímaváltozás, az őrült tempóban emelkedő műtrágya- és vetőmagárak megkövetelik már, hogy a talajok kifogástalan állapotban legyenek. Nyelniük kell a lezúduló csapadékot, majd hónapokig szolgáltatni, ha aszály van. El kell tudni vetni, a magnak ki kell kelnie, és az egyre kevesebb műtrágyának is tökéletesen kell hasznosulnia. Ezért tehát nem az a kérdés, hogy megtérül-e egy meszezés, hanem hogy nem késtünk-e már vele?

www.vulcanagro.hu/balance-gs
Szakmai segítség: 06-70-905-5000

  * A kedvezményes ár 24 tonnás vásárlás esetén értendő és csak a Vulcan Balance G vagy GS termékekre. Az akció keretében a VulcanAgro Kft. a termékek kiskereskedelmi árából 10 000 Ft/tonna + áfa menynyiségi kedvezményt, továbbá 10 000 Ft/tonna + áfa más termékre levásárolható (vagy beváltható) kedvezményt ad. Amennyiben a vásárlás nagysága 12–23 tonna közé esik, úgy a mennyiségi kedvezmény mértéke 5 000 Ft/tonna + áfa. A VulcanAgro Kft. az akció visszavonásának lehetőségét fenntartja. Az akció érvényes: 2021. 06. 09. és 2021. 08. 31. között. Megrendelését a VulcanAgro Kft. akkor tekinti érvényesnek és magára nézve kötelező érvényűnek, ha a megrendelést visszaigazolta és a vevő a teljes vételár 30%-át megfi zette. A feltüntetett árak nettó árak és az Ön telephelyére leszállítva értendőek. Az elővásárlásban való részvételt és annak feltételeit a www.vulcanagro.hu/elovasarlas oldalon találja.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Talajjavítás – VulcanAgro

Talajjavítás – VulcanAgro

Belvizesedés, savanyodás, szikesedés és lúgosodás? Megannyi talajprobléma, ami javításra szorul. Nincs egy csodaszer, és nem is lesz. Ahhoz, hogy ered...

Tudatos zöldítés = jobb talajszerkezet

Tudatos zöldítés = jobb talajszerkezet

A modern gazdálkodás hatására talajaink szerkezete, állapota egyre inkább leromlott. A tudatos gazdának nagyon fontos tényező a vetésforgójában a zöld...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!