Nagy változások és új fejlesztések a középkategóriában: megnéztük a CLAAS TRION kombájnját

Agro Napló
A TRION sorozat 20 új típusával folytatta a modellfrissítését a CLAAS. A német vállalat alig 2 éven belül megújítja a teljes kombájnkínálatát. A legújabb arató-cséplő gép kategóriájában egyedülálló alakíthatósággal rendelkezik, melynek az a célja, hogy minden gazdaságban a helyi igényekre és körülményekre szabott, tökéletesen kihasználható gépeket tudjon kínálni a termelőknek.

Az Agro Napló csapata a XXVIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár helyszínén, Hódmezővásárhelyen nézte meg a vadonatúj gépet az AXIÁL Kft. kiállítási területén.

A CLAAS TRION sorozat sok újdonságot és fejlesztést kapott, amiket Nagy István termékmenedzser és a bemutatógép kezelője, Égel Viktor ismertetett részletesebben.

Az új TRION egyszerű, szerszámmentes, gyors növénykultúrák közti átállást tesz lehetővé és számos vágóasztaltípus elérhető hozzá akár 12 soron vagy 12 méter munkaszélességig. A vezetőfülke kifejezetten kényelmes, minden beállítás és funkció könnyen elérhető benne.

Az egyik legfontosabb, hogy a kombájn minden betakarítási körülmény között kiemelkedő teljesítményt nyújt, így a hatékonyság és a termelékenység szempontjai egyszerre érvényesülnek.

Az APS cséplőrendszer a JETSTREAM tisztító rendszerrel, valamint a nagyméretű magtartállyal és a nagy ürítési sebességgel együtt remek teljesítményt eredményez. Ehhez egyszerű, hatékony és kevés karbantartást igénylő hajtáslánc biztosítja az erőt intelligens motortechnikával és a DYNAMIC POWER funkcióval, így az alacsony üzemanyag-fogyasztás is garantált az aratáskor.

A CLAAS TRION sorozatról további információkat online anyagunkban osztunk meg, amiket ide kattintva lehet elérni.

Csurja Zsolt

A cikk szerzője: Csurja Zsolt

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kőszántás

Kőszántás

Kövekkel, szikladarabokkal teli földet csak a legerősebb, legmasszívabb ekével lehet felszántani. Szigeti László gazdaságában egyedül a Grégoire Besso...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!