Megújították az önjáró silózókat a KRONE mérnökei, 3 méter a szállítási szélesség minden modellnél

Agro Napló
A német KRONE gyár új fejlesztése: az első tengelyen található 680/80 R38 méretű gumiabroncsok révén mindössze 3 méteres szállítási szélességgel haladnak a Big X 680–1180 modellek.

Ami a KRONE BiG X 480–630 sorozatú önjáró silózóknál már 2013 óta lehetséges volt, az mostantól a nagyobb kategóriában is elérhető. Így pedig ezek az önjáró silózók sem igényelnek külön engedélyt a szállítási szélesség tekintetében.

A BiG X 680–1180 modellek további választható előnye, hogy a kukorica betakarításakor az XCollect adapterbe épített szállító járószerkezettel a megengedett 11,5 tonnás tengelyterhelésnek is megfelelnek. A BiG X nem csupán a közúton nyújt magas szintű vezetési kényelmet, hanem a nagy felfekvő felületnek és a példaértékű talajkímélésnek köszönhetően munkavégzés közben is lenyűgöző teljesítményre képes. Ráadásul a gumiabroncsok megengedett terhelése nagy és minden adapterhez könnyűszerrel használhatóak.

A fejlesztésnek köszönhetően például a BiG X 680 vagy 780 silózóból és az XCollect 750-3 adapterből álló, gyakran használt kombinációk, beleértve a szállító járószerkezetet és a komfort frontvédelmet a 680/80 R38 gumiabroncsokkal, külön engedély nélkül, kényelmesen haladhatnak közúton. Ezenkívül az automatikus komfort frontvédelem anélkül tesz lehetővé gyors területváltást, hogy a járművezetőnek el kellene hagynia a vezetőfülkét.

A BIG X 680–1180 önjáró silózókhoz használt új 680/80 R38 méretű gumiabroncsokkal és a BIG X 480–630 modellekhez már bevált 710/70 R42 gumiabroncsokkal a KRONE gyakorlati lehetőséget kínál arra, hogy az összes jelenlegi BIG X sorozatnál megvalósuljon a 3 méteres szállítási szélesség.

Megkeresésünkre Dobos Péter, a Valkon 2007 Kft. munkagépkereskedelmi vezetője a fejlesztéssel kapcsolatban elmondta: nagy műszaki kihívás volt, hogy a szállítási szélességet 3 méteren belülre hozzák a mérnökök. Ez úgy volt lehetséges, hogy a fejlesztőcsapat speciálisan az anyagáram köré tervezte és építette fel magát a silózót. A szakember elmondta, hogy a BiG X gépekben több olyan megoldást is alkalmaztak, amiket más gyártóknál nem lehet megtalálni. Ilyen például az excentrikus felfogatású első kerék, ami a kisebb, vagy nagyobb méretű kerekek felszerelésekor nyújt segítséget a vízszintes helyzet beállításához. A fejlesztéssel ez a felfogatás elforgatható, így a kívánt beállítás elvégezhető.

www.valkon.hu
www.facebook.com/valkon2007kft

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Van dolgunk a repcében!

Van dolgunk a repcében!

A repcetermesztésben alapvető fontossággal bír a jól megtervezett alaptrágyázási technológia. Ennek során a foszfor és a kálium teljes mennyisége mell...

Velünk a SIKER stresszben is garantált!

Velünk a SIKER stresszben is garantált!

Az évek múltával a kukoricakultúra szárazabb nyarakkal és szigorúbb szabályozási korlátokkal (vízgazdálkodás, tápanyag-utánpótlás stb.) néz szembe. Ku...

Csökkenteni kell a termőföldveszteséget

Csökkenteni kell a termőföldveszteséget

A világ növekvő lakosságának élelmiszerellátása a mezőgazdaság egyre hatékonyabb hozzájárulása nélkül nem valósítható meg. Annak érdekében, hogy a mez...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!