A Corteva Agriscience és a Bioceres Crop Solutions együttműködése a biológiai termékek európai elérhetőségének előmozdítására (x)

Agro Napló
A Corteva Agriscience (Corteva) (NYSE: CTVA) és a Bioceres Crop Solutions Corp. (Bioceres) (NASDAQ: BIOX) bejelentették, hogy kizárólagos megállapodást kötöttek a biológiai termékek európai forgalmazására.

A megállapodás értelmében a Corteva Agriscience és a Bioceres Crop Solutions közösen dolgozik majd azon, hogy segítse a Bioceres leányvállalata, a Pro Farm által kifejlesztett élvonalbeli bioinszekticid európai piacra kerüléséhez szükséges regisztrációs folyamatokat.

A termék egy rendkívül hatékony biológiai rovarölő szer, amely hasonló hatékonyságú lehet, mint a hagyományos rovarölő szerek, és jól illeszkedik a hagyományos mezőgazdasági termelésbe, mivel a megcélzott növények közé tartozik a kukorica és más gabonafélék, valamint a napraforgó és a repce. A bejegyzést követően a Corteva Agriscience lesz a termék kizárólagos forgalmazója Európában a Vetőmag Csávázási Technológia csapatán keresztül, és a Pioneer® márkájú vetőmagtermékeit is ezzel a technológiával kezeli majd.

Emellett a Corteva Agriscience folytatja a Pro Farm Lumidapt™ nevű, növekedésserkentő csávázó készítményének forgalmazását.

Matti Tiainen, a Bioceres Európában működő leányvállalatának, a Pro Farmnak az elnöke elmondta: „Európában gyorsan nő a kereslet a jobb környezeti profillal rendelkező hatékony megoldások iránt, mivel a szabályozási környezet egyre nagyobb kihívást jelent, és a gazdák új és innovatív termékeket keresnek a kártevők és betegségek elleni védekezéshez. A Pro Farmnál a világ egyik vezető biológia alapú termékportfóliójával rendelkezünk, amely egyedi, a gazdálkodókra fókuszáló és a gyakorlatban kipróbált megoldásokat nyújt ennek az igénynek a kielégítésére. A partnerség révén a Corteva Agriscience széleskörű tevékenységére és tapasztalatára építve juttatjuk el legújabb innovációinkat a régió mezőgazdasági termelőihez.”

Jean-Philippe Riffat, a Corteva Agriscience EMEA marketingvezetője elmondta: „A Corteva Agriscience elkötelezett amellett, hogy a gazdálkodók számára a fenntartható megoldások széles eszköztárát kínálja a termelékenység és a jövedelmezőség biztosítása érdekében. Ez a megállapodás segít kielégíteni a természetes alapú termékek iránti társadalmi és politikai igényt, és előmozdítja küldetésünket, hogy olyan innovatív termékeket szállítsunk, amelyek értéket teremtenek a gazdaságokban. A Symborg és a Stoller felvásárlásai tükrözik elkötelezettségünket a biológiai termékekbe való beruházás mellett, megerősítve ezzel globális vezető pozíciónkat a szegmensben. Az olyan vetőmag-csávázási technológiák pedig, mint a Pro Farm Lumidapt™, a vetőmag közvetlen kezelését foglalják magukban, segítve a gazdákat abban, hogy a termésük a legjobb körülmények között fejlődhessen, csökkentve a mezőgazdaság ökológiai lábnyomát.”

Bioceres Crop Solutions Corp.

A Bioceres Crop Solutions Corp. (NASDAQ: BIOX) vezető szerepet tölt be a mezőgazdasági ökoszisztémák regenerálását célzó termelékenységi megoldások fejlesztésében és forgalmazásában, miközben a termesztett növények ellenállóbbá válnak az éghajlatváltozással szemben. Ennek érdekében a Bioceres megoldásai gazdasági ösztönzést nyújtanak a gazdálkodók és más érdekelt felek számára, hogy környezetbarátabb termelési gyakorlatokat alkalmazzanak. A vállalat egyedülálló biotechnológiai platformmal rendelkezik, amely nagy hatású, szabadalmaztatott vetőmag- és mikrobiális ag-input technológiákat, valamint új generációs növénytáplálási és növényvédelmi megoldásokat kínál. HB4® programja révén a vállalat digitális megoldásokat kínál a termelők döntéseinek támogatására és a termelési eredmények teljes nyomon követhetőségének biztosítására. További információért látogasson el ide.

Corteva Agriscience

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) egy olyan tőzsdén jegyzett, globális mezőgazdasági vállalat, amely az iparág vezető innovációját, az ügyfélkapcsolatot és az operatív végrehajtást ötvözi, hogy nyereséges megoldásokat kínáljon a világ legégetőbb mezőgazdasági kihívásaira. A Corteva egyedülálló értékesítési stratégiája, valamint a vetőmagok, növényvédelmi és digitális termékek és szolgáltatások kiegyensúlyozott és globálisan változatos kínálata révén előnyös piaci preferenciákat teremt. A mezőgazdaság legelismertebb márkáival és a növekedés előmozdítására jól pozícionált technológiai kínálatával a vállalat elkötelezett a mezőgazdasági termelők termelékenységének maximalizálása mellett, miközben együttműködik az élelmiszer-ellátó rendszer érdekelt feleivel, és teljesíti ígéretét, hogy javítja a termelők és a fogyasztók életminőségét, biztosítva a fejlődést az elkövetkező generációk számára. További információ a www.corteva.com oldalon található.

Kövesse a Cortevát a Facebookon, Instagramon, LinkedIn-en, Twitteren és YouTube-on.

 
  

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!