2024. április 28. vasárnap Valéria

A LEMKEN bemutatja a 10 méter munkaszélességű Rubin 10-et (x)

Agro Napló
A LEMKEN a jól bevált Rubin rövidtárcsák családját felfelé bővíti egy 10 méteres munkaszélességű munkagéppel, és egy olyan gépet mutat be, amely a 645 mm-es nagy tárcsalap átmérője ellenére az EU-ban 40 km/h szállítási sebességig jóváhagyást kapott.
Tarlóművelés a Rubin 10/100-zal

Ahogyan a kisebb Rubin 10 típusok hét méteres szélességig, a Rubin 10/1000 is szimmetrikus tárcsaelrendezéssel rendelkezik az oldalra húzástól mentes üzemanyag-takarékos munkavégzés érdekében.

Ez az új rövidtárcsa gömbös vonófejjel vagy vonószemmel csatlakoztatható, és opcióként elérhető hidraulikus támasztóláb könnyíti meg a fel- és lekapcsolást. A két sorban elrendezett csipkés homorú tárcsalapok már hét centiméter munkamélységtől a teljes felületet képesek alaposan átművelni. Az egymástól 14 centiméteres vonalon futó tárcsalapok még nagy mennyiségű szármaradvány esetén is biztosítják az eltömődéstől mentes munkát. A Rubin 10/1000 minden homorú tárcsalapja csillapítással ellátott túlterhelés elleni védelemmel van felszerelve, ami csökkenti a váz terhelését.

A LEMKEN Rubin 10/1000 rövidtárcsa szállítási helyzetben

Az új Rubin számos egyéb előnyt kínál, például a művelőtagok ingarenedszerű felfüggesztést kaptak a talajfelszín optimális követése érdekében. Nagyon egyenetlen talajviszonyok, vagy lejtőn történő munkavégzés során az opcionális iQ-Contour kompenzációs rendszer garantálja az optimális talajkövetést. Ezen túlmenően a hidraulikus mélységállítás lehetővé teszi az adaptációt a változó viszonyokhoz, és a munkamélység menet közben állítható. A fordulóban a munkagép a hengerre támaszkodik, ami különösen erős csapágyazással bír. A széles érintkezési felületnek köszönhetően a gép stabilan alá van támasztva és minimálisra csökken a tömörödés.

 

3. kép: LEMKEN Rubin 10/1000 a forgón

A Rubin a szállítás terén is innovatív megoldásokat alkalmaz. A gép a fülkéből összecsukható, és a henger szabadalmaztatott összecsukási rendszere biztosítja azt, hogy a szállítási szélesség három méterre, a szállítási magasság pedig négy méterre csökken, így az EU teljes területén teljesíti a közúti szállítási előírásokat. A nagy munkaszélessége ellenére a Rubin nem igényel drága eszközhordozó rendszert. A traktor és a munkagép rugalmasan munkába állítható és biztonságosan szállítható közúton 40 km/h sebességig.

https://lemken.com/hu/

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!