A Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) bemutatja az új Alliance Agriflex+ 373 gumiabroncsot (x)

Agro Napló
A Yokohama Off-Highway Tires első alkalommal mutatja be az új Alliance Agriflex+ 373 gumiabroncsot az AGRITECHNICA kiállításon. Ez egy innovatív gumiabroncs, amelyet kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy terepen és közúton egyaránt használható legyen szállításra.

Bemutatjuk a legmodernebb innovációnkat, az Agriflex 373+ gumiabroncsot, amelynek célja nem kevesebb, mint a mezőgazdasági műveletek forradalmasítása. Az Alliance által tervezett gumiabroncs a Stratified Layer és a VF technológiát a professzionális megmunkálással ötvözi, ezzel biztosítva a kiváló teljesítményt terepen és közúton egyaránt.

A cél egy olyan hibrid termék létrehozása volt, amely egyaránt használható terepen és közúti szállításhoz. Az új Alliance Agriflex 373+ gumiabroncsban a barázdás és a blokkos kialakítás legjobb tulajdonságait egyesítjük, ami lehetővé teszi, hogy a gumiabroncs minden alkalmazási területen kiváló teljesítményt nyújtson.

„Ez lesz az első alkalom, hogy egy gyártó olyan R1-W barázdamélységű, Stratified Layer Technology (SLT) technológián alapuló (a YOHT által a híres Agri Star II termékcsaládhoz használt technológia) hibrid VF gumiabroncsot vezet be, amely terepen és közúton egyaránt megfelelően alkalmazható. Hisszük, hogy ezzel a megoldással teljessé tettük VF termékkínálatunkat a traktor szegmensben. Ha a munkagépet terepen és közúton egyaránt használják, az Agriflex+ 373 használatával garantált teljesítmény és jobb megtérülés érhető el”– mondja Ole Baek, a YOHT North & West alelnöke.

Az egyedi termék 5 innovációt foglal magában

Az SLT (Stratified Layer Technology) alkalmazása jobb tapadást, míg a középső borda/blokk profil zökkenőmentes közlekedést eredményez. Ezenfelül a VF (Very High Flexion) technológia lényegesen alacsonyabb gumiabroncsnyomás melletti használatot tesz lehetővé. Ez az egyedülálló termék az összes fent említett innovációt magában foglalja – így teljesen egyedülálló a piacon. Terepen történő használat esetén a gumiabroncsot kiváló élettartam jellemzi, amelyhez egészen az élettartamának végéig maximális tapadás párosul.

Közúti használat esetén pedig az egyedülálló futófelület-mintázat kiváló úttartást biztosít, amely kimagasló vezetési kényelmet eredményez. Amellett, hogy minden alkalmazási területen jó tulajdonságokkal rendelkeznek, a modern traktorgumiabroncsoknak nehéz rakományok szállítására is alkalmasnak kell lenniük. A nagyobb szöggel rendelkező barázdáknak és az összekötő rovátkáknak köszönhetően a YOHT biztosítani tudja, hogy a munkagép stabilitása ne csökkenjen – ami megnyugtató lehet minden mezőgazdasági termelő számára.

Speciális futófelület-kialakítás

Az Alliance Agriflex+ 373 robusztus acélöves konstrukcióval büszkélkedhet, amely még a nagy igénybevételt jelentő mezőgazdasági munkák során is tartósságot és hosszú élettartamot biztosít. A speciális futófelület-kialakítása kiváló tapadást biztosít a különböző terepeken, ezzel lehetővé téve a gazdálkodók számára a magabiztos és hatékony munkavégzést. Legyen szó sáros földeken való áthaladásról vagy egyenetlen útfelületeken való navigálásról, ez a gumiabroncs minden esetben kiváló tapadást és stabilitást biztosít.

A hibrid piacon elérhető egyetlen VF-gumiabroncsként ez az abroncs maximális talajvédelmet biztosít, és ezáltal növeli a terméshozamot. „Ez az abroncs 40%-kal nagyobb teherbírást biztosít normál abroncsnyomás mellett, míg standard abroncsterhelés mellett 40%-kal alacsonyabb nyomás is elegendő, ami nagyobb hatékonyságot eredményez” – mondja Ole Baek, a YOHT North & West alelnöke.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!