A JÓ TERMÉSHEZ SZÁNTANI IS KELL (x)

Agro Napló
A kukoricakultúrák utáni alapművelésre több szempontból is a forgatásos művelés a legalkalmasabb. A szántás alkalmassá teszi a talajt az őszi és téli csapadék egyenletes befogadására és tárolására. Időpontját mindig a talaj állapotának megfelelően kell megállapítani. A túl nedves vagy száraz talaj nem alkalmas a szántásra, következtében a talaj szerkezete romolhat. A szántáshoz legalkalmasabb talajállapot a nyirkos talaj!

A kukoricatarló mélyre forgatása alapvető növényvédelmi feladata is mindenkinek, ezzel lehet akadályozni a kukoricamoly felszaporodását. A szántást magas szakmai színvonalon kell elvégezni korszerű ekékkel és a szántás elmunkálásával. A LEMKEN 2017-ben vezette be a piacra a mára már jól ismert Juwel függesztett ekecsaládot. Az azóta eltelt idő bebizonyította, hogy a Juwel megállja a helyét és nehéz, extrém körülmények között is tartósan garantálja a minőségi munkát. A Juwel ekék egyik előnye az egyszerű beállíthatóság. Legyen szó az előhántók, vagy a tárcsás csoroszlya beállításáról mind gyorsan és egyszerűen beállíthatóak, ráadásul a legtöbb esetben szerszámot sem kell használni.

Az őszi alapművelésnek alkalmazkodnia kell a talaj állapotához, mert az őszi talajmunka időzítése hatással lehet a talaj szerkezetére, biológiai életére és vízháztartására, ezzel a következő évi termésre. A szántás időzítését és gyakoriságát a talajállapotnak megfelelően kell megállapítani.

A kártevők elszaporodásával és kártételével a szántás fontossága és jelentősége a talajművelésben felértékelődik!


Marosi Roland
értékesítési vezető/sales manager
LEMKEN Hungária Kft.
+36/30-852-5787
r.marosi@lemken.com

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
LEMORZSOLÓDVA…

LEMORZSOLÓDVA…

Lassan véget ér az inka arany aratása, a csapadékos időjárás miatt november elején a szántóföldek alig több, mint négyötödét járták csak be a kombájno...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!