2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) bemutatja az új Alliance 373 VibroFarm gumiabroncsot (x)

Agro Napló
ÚJ: Alliance 373 VibroFarm – Technológiailag innovatív és piacspecifikus gumiabroncs-megoldás pl. olajbogyó, pisztácia vagy szőlő szüreteléséhez. Speciális gumiabroncs homlokrakodó traktorhoz – bármilyen terepen és közúti alkalmazáshoz.

A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a feladatspecifikus traktorgumiabroncsok iránti kereslet magas, például az Ibériai-félszigeten végzett olajbogyó-termesztés terén. A vibrációs betakarítókat és az aratógépeket általában a traktor elejére szerelik fel. Ez jelentős terhelést eredményez az első tengelyen – főként a terhelés egyenetlen elosztása miatt –, ami fokozott igényeket támaszt a gumiabroncsokkal szemben. Ezenkívül a traktorokat egyre gyakrabban használják közúti közlekedésre is a farmokon végzett sokféle munka mellett.

Ezekhez az alkalmazásokhoz az új Alliance 373 VibroFarm jelent igazi megoldást. Az új, acélszalaggal megerősített vázszerkezet biztosítja a gumiabroncs és a gép magas stabilitását a műveletek során, még szélsőséges terhelés esetén is.

Az Alliance által kifejlesztett Stratified Layer Technology (SLT) nagy tapadást és az alacsony megcsúszást biztosít, különösen szélsőséges helyzetekben, például rendkívül nedves lejtőkön. Ezenfelül a gumiabroncs kiemelkedő öntisztulási képességgel rendelkezik.

Új hibrid futófelület-profilok középblokkal

A szinuszos kialakítású középső bordának köszönhetően a gumiabroncs minimális keréknyomot hagy maga után, így nagy teljesítményt biztosít, a szögletes oldalfalak pedig jó tapadást biztosítanak a puha felületeken. A blokkok nagyobb száma, valamint a futófelület kiváló gumi/hézag aránya alacsony gördülési ellenállást tesz lehetővé a kemény felületeken végzett szállítási műveletek során, és végső soron növeli a futófelület élettartamát.

A sárkivetővel ellátott barázdák a kiváló tapadás mellett öntisztítást is lehetővé tesznek. A széttartó horonykialakítás, valamint az optimalizált dőlésszög minimálisra csökkenti a kavicsok beágyazódását.

Alacsony fenntartási költség

Összességében ez növeli a profil élettartamát. Az acélszalag kialakítása nagy ellenállást biztosít a vágásokkal, a letöredezésekkel vagy a defektekkel szemben. Ez megnöveli a gumiabroncs élettartamát – még komoly kihívást jelentő körülmények között is, például olajbogyó, pisztácia és szőlő betakarításakor. Egyedi kialakításnak köszönhetően a gumiabroncs egész élettartama alatt megtartja tapadását – az első gyakorlati tapasztalatok szerint. Tulajdonosként alacsony költséggel lehet számolni. Az Alliance 10 éves garanciát kínál a gumiabroncshoz.

Speciális megoldások különleges körülmények mellett dolgozó gazdálkodók számára

„Az új Alliance 373 jó példa arra, hogy a YOHT műszaki és piaci szempontból innovatív abroncsmegoldásokat kínál ügyfelei számára. Ez az első gumiabroncs-koncepciónk, amelyet kifejezetten az ibériai piacra, az olajbogyó, a pisztácia, a szőlő betakarítás, valamint a homlokrakodók speciális követelményeit szem előtt tartva fejlesztettünk ki kiterjedt felhasználói felméréseket és helyszíni teszteket követően” – jelentette ki Ole Baek, a YOHT North & West alelnöke.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!