Az éghajlatváltozás miatt feljebb szökhetnek az élelmiszerárak
Az egyre emelkedő átlaghőmérséklet 2035-ig évente akár 3,2 százalékponttal is megnövelheti az élelmiszer-inflációt - írja elemzésében Szabó István az OTP Bank szakembere.
Az egyre emelkedő átlaghőmérséklet 2035-ig évente akár 3,2 százalékponttal is megnövelheti az élelmiszer-inflációt - írja elemzésében Szabó István az OTP Bank szakembere.
A szakértők szerint az élelmiszerek további drágulását okozhatja a klímaváltozás.
Közel 500 friss termékre már nem lesz rányomtatva a lejárati dátum, melynek célja a pazarlás csökkentése.
A hagyományos húsipar fenntarthatóságát kell támogatni a mesterséges húsokkal szemben.
A világ élelmiszer-termelése és -eloszlása számos sokkot élt át az elmúlt években.
A Visegrádi Csoport országainak agrárkamarái szerint az EU agrárpolitikájának radikálisan meg kell változnia.
A leggyakrabban használt fertőtlenítő szereknek ellenálló paraziták lehetnek a zöldségeken.
Komoly változások jöhetnek a jövőben a füstaromákat tartalmazó élelmiszerek esetében.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe
Áprilisban az élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,4, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 1,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.
A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kutatói.
Izrael az élelmiszer-biztonságának megerősítése érdekében állapodott meg Romániával.
Több gyenge pontja is van a magyar mezőgazdaságnak, amiből nehezen ugyan, de ki lehet lábalni.
Magyarországon annyira alacsony a vásárlóerő, hogy a boltok legfeljebb néhány százalékos áremelést tudnak csak érvényesíteni majd.
Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés.
A digitalizáció hozzájárul a magyar élelmiszeripar versenyképességének növekedéséhez.
A tavalyinál több hibát talált az idei tavaszi szezonális élelmiszerbiztonsági-ellenőrzés során a Nébih.
Bevezetésre kerül a digitális tápértékjelölési rendszer a magyar borászati termékek esetében.
Az élelmiszerpazarlás általában akkor fordul elő, amikor az emberek túl sokat vesznek, és nem használják fel az összes ételt.
Egyre több a magát hal- és tengeri ételnek feltüntető, de valójában az alapanyagokat vagy magát a terméket helyettesítő termék a piacon.
Továbbra is inkább szkeptikus a kötelező visszaváltási rendszerrel szemben a magyar borágazat.
Befejeződött a kalászosok aratása Békés vármegyében, a tavalyinál jobb termésátlagok születtek
Egyre nagyobb problémát jelent az afrikai sertéspestis járvány terjedése Vietnámban.
Milyen hatással van az emberi szervezetre az elmúlt hetekben tapasztalható brutális hőség?
Az olasz rendőrség 33 indiai mezőgazdasági munkást a szabadított ki egy farmról, ahol rabszolgaságban tartották őket munkaadóik.