Sokan kidobják ezeket az élelmiszereket, pedig nem kellene: mi folyik itt?
A Nébih Maradék nélkül programja is csatlakozik az idei Európai Hulladékcsökkentési Héthez.
A Nébih Maradék nélkül programja is csatlakozik az idei Európai Hulladékcsökkentési Héthez.
Az emberi hajszálnál ezerszer kisebb nanorészecskék új dimenziót nyitnak az agráriumban.
Némi odafigyeléssel megelőzhető, hogy akár alapanyagok, akár készételek feleslegesen a kukába kerüljenek.
November 6-ig lehet pályázni az Európai Hulladékcsökkentési Hétre, a fő téma az élelmiszerpazarlás.
Megdöbbentő mértékű pazarlásról tanúskodnak egy menzán végzett felmérés eredményei.
A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar agrárium gerincét a kis gazdaságok alkotják.
A fenntarthatósági előírások és az élelmiszerárak ugrásszerű növekedésének hatásai az ökológiai gazdálkodás térnyerésével együtt formálják a jövő agrárpolitikáját.
Így segítenénk elő az élelmiszerveszteség és -pazarlás csökkentésével kapcsolatos ismeretek, kutatások és legjobb gyakorlatok cseréjét.
A FAO szakértője szerint Nigériában a rossz élelmiszer-ellátási lánc miatt a megtermelt javak fele megy veszendőbe.
A megkérdezettek 70 százaléka rendszeresen dob ki élelmiszert - ezek sok esetben még fogyaszthatók lennének.
Ma van az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem nemzetközi világnapja - egy globális probléma, amely még a szegény országokat is érinti.
A kutatók a legutóbbi felmérés alkalmával 501 háztartásban összesen 1388 fogyasztó adatait összegezték országszerte.
Hatalmas azon élelmiszerek mennyisége is, amit fel sem használunk, csak bontatlanul, érintetlenül megromolva hajítunk ki a szemetesbe.
Meghatározó lehet az élelmiszerfelesleg mentése a mezőgazdaságból a szakértők szerint.
Közel 500 friss termékre már nem lesz rányomtatva a lejárati dátum, melynek célja a pazarlás csökkentése.
Mindössze egy évig tartott az élelmiszerárstop helyére behozott kötelező akciózás.
Magyarország továbbra is szoros együttműködésre törekszik az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezettel.
Egy egyszerű eljárással hihetetlen mennyiségű fokhagymát lehetne megmenteni a kidobástól.
Az élelmiszerpazarlás általában akkor fordul elő, amikor az emberek túl sokat vesznek, és nem használják fel az összes ételt.
Az Európai Parlament javaslatának célja az élelmiszer- és textilhulladék keletkezésének megelőzése és a kezeletlen szemétmennyiség csökkentése.
Az előállítás nem igényel óriási termőterületet, nem kell növényvédő szerrel permetezni, műtrágyázni, és minimális a friss víz- és energiaigénye.
Megkezdődött a görög szamóca betakarítása, az első tételek exportra kerülnek, jelenleg magas árakra lehet számítani.
Lezajlott a NÉGYOSZ munkakonferenciája, új párbeszéd indult a növényi alapú táplálkozásról.
A halasztás mellett más, a képviselőcsoportok és szakmai szervezetek által javasolt módosítások is elfogadásra kerültek.
A Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács megbízásából az idén elkészült a Duna-Tisza közi Homokhátság Területfejlesztési Koncepciója és Programja.