ÖMKi: egyes ősgabonáknak kiemelkedő a beltartalmi értékük
Valamint könnyebben tolerálják őket az ételérzékeny fogyasztók – hangsúlyozzák az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) közleményében.
Valamint könnyebben tolerálják őket az ételérzékeny fogyasztók – hangsúlyozzák az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) közleményében.
Az egészséges élelmiszerek fogyasztására, az élelmiszerbiztonság megőrzésére és a helyi bioélelmiszerekre hívja fel a figyelmet az Ökológiai Mezőgazda...
Többéves ősgabona fajta kísérleteink eredményeként, révbe ért az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) egy újabb termékfejlesztési projektje, é...
A kenyérforradalom csendes nagyágyúi, az alakor, a tönke és a tönköly újrafelfedezése lehet a 21. század egyik hazai gasztronómiai sikertörténete.
Amerikai kutatók egy új módszert dolgoztak ki, amely napfény nélkül is lehetővé teszi a növények fejlődését.
Természetes környezetében karácsony táján virágzik, éghajlatunkon pedig hűvösebb helyen, 15-20 fok között érzi jól magát.
A jövő hét elején még többfelé várható hó, havas eső, eső, majd karácsony első napján már kiderül az ég, ezután vissztatr a borult, párás idő.
A vizsgálat szerint három török csoki szezámmagot tartalmazott, míg öt emírségi mintában pálmaolajjal helyettesítették a csokoládét.
A Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő.