Aszály, drága energia, gyenge kukorica – állattenyésztéssel erősít a Talentis Agro
Makai Szabolcsot, a Talentis Agro-csoport vezérigazgatóját kérdeztük.
Makai Szabolcsot, a Talentis Agro-csoport vezérigazgatóját kérdeztük.
Az egészségvédő hatású mentes élelmiszerek témája került középpontba Siófokon az Agrárszektor Konferencián.
Kiegyensúlyozott szezont várnak az idei karácsonyi időszakban a magyar édesség gyártók.
Az alkohol fontos ipari alapanyag, mely igen sokféle mezőgazdasági termékből vagy melléktermékből indulhat.
Visszatért a nyúlhús a magyar tányérokra, nagy sikerrel zárult az első Európai Nyúlhús Napok.
Az élelmiszeripar a gazdaság egyik legfontosabb ágazata, amely jelentős mértékben igénybe veszi a természetes erőforrásokat.
A FAO jelentése szerint kedvezőek a globális kínálati kilátások a legfontosabb élelmiszer-alapanyagoknál.
A termesztett gombák világa ma már nem csupán a csiperkéről és a laskagombáról szól.
A természet nyújtotta javak meghatározó szerepet töltenek be az emberi életben, hozzájárulnak a testi és lelki jóléthez.
Az UBM Csoport felvásárolta a világ egyik legnagyobb takarmánygyártójának hazai leányvállalatát.
Nagy szükség lenne digitálisan képzett élelmiszeripari mérnökökre itthon, akik képesek egyszerre érteni a technológiához és a digitalizációhoz.
Habár csak apró lépésekkel, de nő a léalma felvásárlási ára, főleg a fő termesztőkörzetekben.
A klorofill, a növények zöld színét adó pigment, nem csupán a fotoszintézis alapvető eleme, de egyre nagyobb szerepet kap számos iparágban is.
A FAO húsfélékre vonatkozó árindexe júliusban 1,2%-kal emelkedett, mellyel új történelmi csúcsot ért el.
Az elmúlt években világszerte nőtt a kereslet a funkcionális élelmiszerek iránt, de vajon valóban azt nyújtják, amit a csomagolás ígér?
Az America First politika a biodízel-szabályozást is elérte.
Régebben, amikor még nem léteztek mesterséges ételszínezékek, a háziasszonyok leleményesen használták a természet és a kertek adta lehetőségeket.
Ezek az anyagok számos módon hasznosíthatók, főleg a kategóriájuktól és kockázati szintjüktől függő módon.

Megjelent az Agro Napló legfrissebb száma, amely átfogó képet ad a magyar mezőgazdaság előtt álló kihívásokról és lehetőségekről.
Franciaországban tíz százalékkal bővül az uborkatermés volumene az előző évhez képest.
Hullámzó szezont zártak a holland szamócatermesztők, a termelés szintje stabil volt, az árak azonban igen változékonyan alakultak.
Az ünnepek után fokozatos lehűlés körvonalazódik Európa nagy részén, több előrejelzés szerint a Kárpát-medencébe is fagyos légtömegek juthatnak el.
A 2025. év tavaszán a rendkívül súlyos tavaszi fagy miatt a szőlő- és gyümölcstermesztési ágazat példátlan mértékű kárt szenvedett.