Itt a magyar szuperélelmiszer: ezt kellene ennünk, hogy egészségesek legyünk?
A "superfood" kifejezés elsősorban marketingcélokat szolgál, és tudományosan nem minden esetben igazolt az egészségmegőrző hatásuk.
A "superfood" kifejezés elsősorban marketingcélokat szolgál, és tudományosan nem minden esetben igazolt az egészségmegőrző hatásuk.
Pár éve nagyon elkezdett felfutni Franciaországban a viagrás méz-őrület, ami azóta is tart.
Folyamatosan nő a növényi alapú termékek népszerűsége, a növényi alternatívákkal számos élelmiszer könnyedén kiváltható.
A növények nagyon kifinomult módon diskurálnak egymással és más élő szervezetekkel.
2025. január 16-18. között jön a 'TMG REAG', VIII. Talajélet Konferencia és Szakkiállítás Jakabszálláson.
A Debreceni Egyetem kutatóinak vizsgálatai szerint a csemegekukorica-fogyasztás hozzájárulhat a szem egészségének megőrzéséhez.
Magyarországon az elmúlt 10 évben 9 ezer hektárról több mint 12 ezer hektárra bővült a növény termőterülete.
A becslések szerint évente 23 millió ember érintett élelmiszer-eredetű megbetegedésekben Európában.
A gazdálkodók egyre inkább az innovatív mezőgazdasági gyakorlatok felé fordulnak a talaj egészségének megőrzése érdekében.
Minden adott ahhoz, hogy az itthon termelt, értékes bioélelmiszerek bekerüljenek a közétkeztetésbe.
Kedvezőtlenül alakul a levegőminőség Magyarország több részén is a Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint.
Megjelentek korábban nem ismert termények a magyar üzletekben és a konyhákban is.
Az élelmiszerhamisítás alja, amikor olyan anyaggal oldják meg a tömeg, vagy térfogatnövelést, ami ráadásul még egészségre káros.
Egy egyszerű reggeli jelentős egészségjavulást eredményezhet, beleértve a vérnyomáscsökkentést is, gyógyszeres kezelés nélkül.
Magyarországon is tízezrek faragnak tököt ezekben a napokban, a sokak által kritizált ünnep mára meghonosodott itthon.
A mikrozöldségeket egyre nagyobb figyelem kíséri egészségre gyakorolt jótékony hatásaik, sokoldalú termesztési lehetőségeik és környezetbarát előállításuk miatt.
Megdöbbentő mértékű pazarlásról tanúskodnak egy menzán végzett felmérés eredményei.
A szőrmefarmok potenciális veszélyforrást jelenthetnek a jövőbeli világjárványok kialakulásában.
Nagy-Britanniában az élelmiszeripar szigorúbb szabályokat sürget az egészségtelen táplálkozás ellen.
Terített asztallal érkezett meg az ősz: a helyi szezonális élelmiszer egészséges és környezetbarát választás.
A kullancsok elsősorban a magas fűben, bozótos részeken és nedves avarrétegekben érzik jól magukat.
Új, a korábbiaknál szélesebb adatbázis segíti az uniós mezőgazdaság fenntarthatóvá tételét.
Reggel a Dunántúl északkeleti részén és Budapest körül lesz csak felhősebb idő, végül ott is feloszlik a felhőzet, másutt derült lesz az ég
Hazánkban egyre nagyobb az igény a spenótra, amely egészségtudatos táplálkozásunk fontos részévé vált.
Az állati takarmányokban felhasználható adalékanyagokról szóló jogszabályokat módosított az Európai Bizottság.