Lezárult az ePincekönyv-projekt
Tarpataki Tamás közölte: a Kormányzati Informatikai és Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. és az AM közr...
Tarpataki Tamás közölte: a Kormányzati Informatikai és Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. és az AM közr...
Lezárult az Agrárminisztérium által megrendelt, az ePincekönyv kialakítására indított projekt.
Lényeges információ a szőlő-bor ágazat szereplői számára, hogy az egyszerűbb és gyorsabb adminisztrációt eredményező új hazai borszabályozás bevezetés...
Az új szabályozás a borágazat adminisztrációját csökkenti és egyszerűsíti – hangsúlyozta Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felel...
De alapvető cél az adminisztráció egyszerűsítése is.
Elfogadta az Országgyűlés az új bortörvényt, aminek legfőbb célja, hogy az adminisztrációs kötelezettségek átgondolásával és az elektronikus ügyintézé...
A törvényjavaslatban az ágazat szereplőinek szakmai javaslatai is szerepelnek.
Idő- és költségmegtakarítást hozhat a borászoknak a szakmai egyeztetések után várhatóan őszre elkészülő bortörvény, amely az ágazat fehéredését és a f...
Az ePincekönyv projekt célja a magyarországi szőlő- és borágazat elektronikus ügyintézési és ellenőrzési rendszerének kialakítása, valamint az elektro...
Éves szinten több százmilliós megtakarítást remélnek tőle
Nemcsak kulturális, hanem komoly gazdasági és társadalmi érdek is a szőlő-bor ágazat fejlesztése, amelyben Magyarországon jelenleg több mint 40 ezer g...
Elektronikus ügyintézési és ellenőrzési rendszer készül
Hónapokig, évekig elhúzódó aszályok várhatók, erre mindenkinek fel kell készülni.
Súlyos problémákat okozhat ez az állat a magyar vizekben, ezért volna szükség a változásra.
Minden csupa fehér a Mecsek csúcsán, de már nem sokáig tart a téli mesevilág, csütörtöktől jön az enyhülés.
Túlnyomóan borult, párás, foltokban ködös lesz az idő, legfeljebb estétől délnyugaton fordulhatnak elő kisebb szakadozások
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?